Ce înseamnă un stil de viață sănătos. Florin Buicu: 6 factori care țin la distanță bolile

Cătălina Burghelea / 23 apr 2021 / 14:46
EXCLUSIV

Conf. dr. Florin Buicu, vicepreședinte Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților, a vorbit despre Legea prevenției și depistarea precoce a diabetului, în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”. 

"Dacă vorbim de proiectul de lege privind prevenția și depistarea precoce a diabetului, pot să spun că nu l-am făcut eu sau László Attila, cei care suntem semnatarii acestui proiect. Acel proeict de lege a rezultat în urma activității și muncii deosebite a asociaților de pacienți, a societăților de specialitate, aici mă refer la cea de diabet. În urma consultărilor multiple și a întâlnirilor multiple, a reieșit un proiect de lege privind prevenția și depistarea precoce a diabetului care a trecut prin Senat, prin Camera Deputaților, a fost promulgată de președinte și o avem publicată în Monitorul Oficial.", a declarat medicul Florin Buicu.  

"În momentul de față, avem un cadru care definește inclusiv definiția stilului de viață sănătos. Acest stil de viață sănătos necesită adoptarea cumulativă a mai multor condiții de viață: alimentație sănătoasă și echilibrată, activitate fizică constantă și regulată, inclusiv la vârste înaintate, o corectă corelare între perioadele de activitate cu cele de odihnă și de somn, o bună stare psihică și emoțională, tradusă, în primul rând, prin diminuarea stresului, existența și menținerea sănătății sexuale, eliminarea unor factori de risc.", a mai spus conf. Florin Buicu. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy