Ce înseamnă un stil de viață sănătos. Florin Buicu: 6 factori care țin la distanță bolile

Cătălina Burghelea / 23 apr 2021 / 14:46
EXCLUSIV

Conf. dr. Florin Buicu, vicepreședinte Comisia pentru Sănătate din Camera Deputaților, a vorbit despre Legea prevenției și depistarea precoce a diabetului, în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”. 

"Dacă vorbim de proiectul de lege privind prevenția și depistarea precoce a diabetului, pot să spun că nu l-am făcut eu sau László Attila, cei care suntem semnatarii acestui proiect. Acel proeict de lege a rezultat în urma activității și muncii deosebite a asociaților de pacienți, a societăților de specialitate, aici mă refer la cea de diabet. În urma consultărilor multiple și a întâlnirilor multiple, a reieșit un proiect de lege privind prevenția și depistarea precoce a diabetului care a trecut prin Senat, prin Camera Deputaților, a fost promulgată de președinte și o avem publicată în Monitorul Oficial.", a declarat medicul Florin Buicu.  

"În momentul de față, avem un cadru care definește inclusiv definiția stilului de viață sănătos. Acest stil de viață sănătos necesită adoptarea cumulativă a mai multor condiții de viață: alimentație sănătoasă și echilibrată, activitate fizică constantă și regulată, inclusiv la vârste înaintate, o corectă corelare între perioadele de activitate cu cele de odihnă și de somn, o bună stare psihică și emoțională, tradusă, în primul rând, prin diminuarea stresului, existența și menținerea sănătății sexuale, eliminarea unor factori de risc.", a mai spus conf. Florin Buicu. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy