Ce să faci cu sâmburii, după ce ai mâncat fructele: Pune-i într-o pungă și lasă-i în mașină. Motivul este genial!

Avocado. Foto: Pixabay
Avocado. Foto: Pixabay

Ce să faci cu sâmburii, după ce ai mâncat fructele: Pune-i într-o pungă și lasă-i în mașină. Motivul este genial!

"După ce mănânci fructe, nu arunca sâmburii, ci usucă-i, pune-i într-o pungă și lasă-i în mașină. Când ești pe drum, aruncă-i pe geam în zone unde nu sunt copaci. Natura va face minuni cu ei. În țările asiatice precum Thailanda și Malaezia, se practică de ani de zile această metodă și acum au fructe peste tot. Deci, să aruncăm sâmburii pe PĂMÂNT, NU la gunoi.", se arată într-un grup de nutriție de pe Facebook. 

O altă mare greșeală pe care o facem toți este să mâncăm merele fără coajă. În realitate, coaja mărului conține cea mai mare cantitate de vitamine! De asemenea, coaja conține pectină, care reglează tranzitul intestinal. Totuși, din cauza pesticidelor care sunt folosite, mulți aleg să înlăture coaja, pentru mai multă siguranță.

Iată ce spune un specialist american. „Majoritatea merelor vor avea pesticide, cu excepția cazului în care sunt certificate organice”, a spus Laura Flores, nutriționist american.

În 2018, Grupul de lucru pentru mediu, o organizație nonprofit pentru mediul înconjurător și sănătatea umană, a ajuns la concluzia că 98% dintre merele convenționale aveau reziduuri de pesticide pe coji. Cu toate acestea, grupul a mai spus că „beneficiile pentru sănătate ale unei diete bogate în fructe și legume sunt mai mari decât riscurile expunerii la pesticide”, potrivit Livescience.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel