Ce se întâmplă dacă înghiți păr de pisică. Ce să faci ca să ai mai puțin păr de pisică în casă

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
par de pisica foto:Freepik
par de pisica foto:Freepik

Părul de pisică este peste tot în jurul nostru. Ce se întâmplă dacă este înghițit de către oameni.

Dacă ești un iubitor de pisici, cu siguranță știi că părul lor este o prezență constantă în jurul casei tale. De la mobilier până la haine și chiar în gură, nu este ceva neobișnuit pentru tine. 

Vezi și: Oțetul de mere înainte de masă: aliatul împotriva kilogramelor în plus. Cu ce trebuie să îl amesteci pentru beneficii maxime

În general, înghițirea unor cantități mici de păr de pisică nu reprezintă o problemă majoră și, în cele mai multe cazuri, firele de păr de pisică trec prin sistemul digestiv fără a cauza probleme semnificative. Părul de pisică este în principal compus din keratină, aceeași substanță din care sunt alcătuite unghiile și părul uman, potrivit myanimalzone.

Cu toate acestea, înghițirea excesivă de păr de pisică poate duce la formarea de ghemotoace de păr în stomac sau intestin, cunoscute sub numele de trichobezoare.Trichobezoarele pot provoca simptome, precum vărsături, constipație sau dificultăți la eliminarea fecalelor.

Cu toate acestea, pentru a evita înghițirea cantităților mari de păr de pisică, este recomandat să păstrezi igiena personală și să eviți să mângâi pisica în mod excesiv și să te speli pe mâini după interacțiunea cu ea.

foto:freepik@wirestock

Periaj regulat

Un program regulat de periaj pentru pisica ta poate fi cheia în lupta împotriva părului rătăcit. Periajul frecvent ajută la îndepărtarea firelor de păr desprinse înainte să ajungă pe mobilier, haine sau în gură. Alege o perie potrivită pentru tipul de blană al pisicii tale. O astfel de practică nu doar că reduce căderea părului, ci și contribuie la sănătatea generală a blănii, potrivit AnimalReport.

Mănușile special concepute pentru îndepărtarea părului de pisică sunt minunate în lupta împotriva căderii părului. Aceste mănuși au noduli de cauciuc care prind părul și pot funcționa și ca o unealtă de îngrijire, capturând firele de păr în timp ce îți mângâi pisica. Este o modalitate blândă și plăcută de a controla căderea părului de pisică și de a întări legătura dintre tine și felina ta.

Dietă și hidratare

Nutriția adecvată joacă un rol crucial în reducerea căderii părului la pisici. O dietă sănătoasă și echilibrată, împreună cu o hidratare adecvată, susține blana sănătoasă și va cădea mai puțin părul. Consultați-vă veterinarul pentru a vă asigura că hrăniți pisica cu un aliment potrivit nevoilor sale specifice.

Investește într-un aspirator de calitate

Toate aspiratoarele nu sunt la fel atunci când vine vorba de colectarea părului de animale de companie. Investește într-un aspirator special conceput pentru a face față părului de pisică. Unele modele includ filtre HEPA care prind și rețin alergenii, contribuind la un mediu interior mai sănătos.

Purificatoarele de aer

Purificatoarele de aer pot filtra părul și pielea moartă de pisică din aerul interior. Acest lucru nu doar că reduce cantitatea de păr pe care ai

Vezi și: Boala celiacă poate fi cauza balonării. Remedii eficiente pentru a scăpa de senzația de balonare

Gestionarea părului de pisică în casă poate fi o provocare, dar cu abordarea potrivită și câteva strategii simple, poți menține o casă curată și sănătoasă. Prin adoptarea unui regim regulat de grooming, acordarea atenției la dieta pisicii tale, și utilizarea unor accesorii inteligente, poți continua să te bucuri de compania felinelor tale fără a fi copleșit de prezența părului lor. O casă fericită și lipsită de păr de pisică este cu siguranță posibilă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel