Oțetul de mere înainte de masă: aliatul împotriva kilogramelor în plus. Cu ce trebuie să îl amesteci pentru beneficii maxime

Ana-Maria Bugiu |
Data actualizării: | Data publicării:
otetul de mere foto:Freepik@rawpixel.com
otetul de mere foto:[email protected]

Oțetul de mere te poate ajuta să elimini, în timp, kilogramele în plus. Află cum poți face asta.

Oțetul de mere, amestecat cu apa, aduce o serie impresionantă de beneficii pentru sănătate.

Vezi și: Peste 7.600 de posturi din sistemul medical, aprobate să iasă la concurs. Rafila: Să facă asta cât mai repede!

Controlează glicemiei

Oțetul de mere este recunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la controlul glicemiei. Pentru cei care se confruntă cu probleme legate de zahărul din sânge, consumul regulat al oțetului de mere înainte de mese poate fi o strategie eficientă, potrivit Healthline.

Reduce grăsimea corporală

Studii recente au arătat că introducerea oțetului de mere în dieta zilnică poate contribui la reducerea masei de grăsime corporală și circumferinței taliei în decursul a 12 săptămâni.

Oferă senzația de sațietate

O'etul de mere nu numai că ofer[ o senzație de sațietate, dar ajută și la reducerea nivelurilor de zahăr din sânge. Acest efect poate fi deosebit de benefic pentru cei care își doresc să controleze greutatea.

Numerose studii au pus în evidență legătura dintre consumul de oțet de mere și îmbunătățirea sănătății. De asemenea, s-a constatat că acesta poate avea un impact pozitiv asupra simptomelor sindromului ovarelor polichistice, conform unui studiu în care participanții au consumat 15 mililitri de oțet de mere, diluat cu apă, zilnic timp de peste 90 de zile, potrivit Times of India.

foto:Freepik@8photo

Cum să îl consumi

Pentru a obține cele mai bune rezultate, diluează întotdeauna oțetul de mere în apă și evită consumul direct, deoarece acidul acetic poate provoca arsuri esofagiene. Recomandarea este de 1-2 linguri (diluate în 6-8 uncii de apă) înainte de mese pentru controlul glicemiei și 1 lingură diluată pe zi pentru contracararea simptomelol sindromului ovarelor polichistice.

Pentru a îmbunătăți gustul, poți adăuga o picătură de suc proaspăt de lămâie sau felii de lămâie. Dacă dorești să reduci gustul oțetului, încearcă să adaugi frunze proaspete de mentă, un strop de suc de fructe fără zahăr sau un îndulcitor natural, precum ștevia sau siropul de arțar.

Înainte de a-l consuma, consultă medicul specialist, deoarece este posibil să nu fie benefic pentru dieta ta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel