Peste 7.600 de posturi din sistemul medical, aprobate să iasă la concurs. Rafila: Să facă asta cât mai repede!

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
posturi din sistemul medical foto: freepik@asphotofamily
posturi din sistemul medical foto: freepik@asphotofamily

Guvernul României a aprobat astăzi scoaterea la concurs a peste 7600 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul de sănătate și asistență socială.

Guvernul României a aprobat astăzi, 11 ianuarie 2024, scoaterea la concurs a peste 7600 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul de sănătate și asistență socială, în urma a două Memorandumuri propuse de către Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Peste 3000 de posturi se găsesc în unitățile subordonate Ministerului Sănătății, restul fiind în unitățile sanitare din subordinea autorităților locale.

Prof.univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a subliniat că s -au aprobat toate posturile de medic care au fost solicitate de către unitățile sanitare, indiferent dacă acestea sunt în subordinea Ministerului Sănătății sau a autorităților locale, în total peste 2500 de posturi. Mai mult, în cadrul Memorandumului propus de Ministerul Sănătății, peste 365 posturi din cele aprobate pentru scoaterea la concurs sunt în cadrul serviciilor de ambulanță, având în vedere importanța pe care o reprezintă medicina de urgență pentru minister și ținând cont de intervențiile care trebuie realizate în această perioadă la diverse solicitări.

De asemenea, jumătate din posturile de asistenți medicali solicitate de către unitățile sanitare au fost aprobate pentru scoaterea la concurs și 30% din alte categorii.

“Unitățile sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs să demareze imediat procedurile necesare. Rugămintea mea este să facă acest lucru cât mai repede”, a declarat prof.univ.dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății într-un briefing de presă.

Ministrul Sănătății a mai spus că, la nivelul Guvernului, vor continua discuțiile și, în funcție de gradul de ocupare al posturilor scoase la concurs și de necesități, vor putea fi inițiate și alte memorandumuri de aprobare pe parcursul acestui an.

Precizăm că, de la 1 ianuarie 2024, toate posturile care se vacantează în sistemul de sănătate pot fi scoase la concurs de către spitale, fără întocmirea memorandumurilor de aprobare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel