Cea mai bună cremă de față dacă ai între 20 - 30 ani. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Alina Șchiopescu: De aici pleacă problema tuturor!

Giorgi Ichim |
Data publicării:
EXCLUSIV
Crema fata - Foto: Freepik @vecstock
Crema fata - Foto: Freepik @vecstock

Cea mai mare greșeală pe care ai făcut-o până acum când te-ai dat cu cremă pe față. Ce trebuie să știi dacă ai între 20 și 30 de ani.

Îngrijirea tenului între vârsta de 20 și 30 de ani este esențială pentru menținerea pielii sănătoase și strălucitoare pe termen lung.

În această perioadă, pielea este încă tânără și poate răspunde bine la îngrijirea adecvată, iar obiceiurile sănătoase din prezent pot avea un impact semnificativ în viitor.

"În funcție de vârstă, la 20 de ani, tenul este un ten tânăr, sănătos, dar trebuie să avem grijă începând cu această vârstă pentru că încep să apară iritații, puncte negre, imperfecțiuni și recomand să să-l îngrijim corespunzător. 

Vorbim aici despre categoria de vârstă 20 - 30 de ani.

Trebuie să-l identificăm, că de aici pleacă problema tuturor doamnelor și domnișoarelor. Nu au o rutină sau nu știu să-și formeze o rutină corectă pentru că nu și-au identificat tipul de ten. De aici pleacă toată problema.

Tenul tânăr clar are nevoie de o demachiere corectă. Să demachiem dimineața și seara. Acum în funcție de tipul de ten. Dacă avem un ten normal sau uscat putem să aplicăm loțiuni hidratante", a declarat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, pentru DC MEDICAL, Spectacola și DC News, în cadrul emisiunii "Pastila de Frumusețe".

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte să te atingi de cremă sau să pui cremă pe față. Este cel mai important pas

Curățarea feței este un pas fundamental în rutina de îngrijire a pielii. Îndepărtarea machiajului, a impurităților și a excesului de sebum ajută la menținerea porilor curați și previne apariția acneei și a altor problemele ale pielii.

Însă, înainte de orice, există un pas absolut necesar de urmat.

"Important este să spălăm mâinile înainte de a aplica orice produs pe față. Deci prima dată ne spălăm, dezinfectăm mâinile și după începem să curățăm și să demachiem tenul", ne-a spus dermato cosmeticianul.

Ei bine, da, spălarea mâinilor înainte de a aplica produsele pe față este esențială pentru a preveni transferul bacteriilor și a altor impurități pe piele. Mâinile sunt expuse la diverse bacterii și alți agenți patogeni în timpul zilei, iar dacă acestea sunt transferate pe față, pot duce la iritații sau infecții.

"La 20 de ani aș recomanda să folosim cât mai puține produse. Doar o hidratare lejeră, o emulsie.

Dacă este un ten uscat, mergem pe variantele cu ceramide, mergem pe variantele cu acid hialuronic sau măști revitalizante, hidratante, cu efect de luminozitate", ne-a mai spus Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician.

Reține că îngrijirea tenului între 20 de ani și 30 de ani implică o combinație de curățare regulată, hidratare adecvată, protecție solară și exfoliere periodică. De asemenea, este important să ne demachiem și să ne spălăm pe mâini înainte de a aplica produse pe față pentru a menține sănătatea și aspectul frumos al pielii.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel