Cele mai folosite droguri din România. Top realizat de un toxicolog

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Consum de droguri  FOTO: pexels.com
Consum de droguri FOTO: pexels.com

Medicul toxicolog Radu Țincu a vorbit pentru DC Medical despre cele mai folosite droguri din România.

Cel mai folosit drog din România este marijuana și, spun specialiștii, la vârste din ce în ce mai tinere. ”Cele mai uzitate droguri sunt cele recreaționale - marijuana are incidența cea mai mare pentru că este drogul cel mai folosit la vârste din ce în ce mai tinere din păcate, inclusiv din momentul liceului. Urmează alcoolul, cocaina și drogurile stimulatoare ale sistemului nervos central, amfetaminele și metamfetaminele”, explică medicul toxicolog Radu Țincu, pentru DC Medical.

Utilizarea etnobotanicelor a scăzut în ultima perioadă, susține toxicologul. Probabil din pricina modificării legislației. Însă, adaugă Radu Țincu, față de anii trecuți, s-a observat un aspect periculos în privința drogurilor.

”Ce e interesant față de anii precedenții e că astăzi se observă o combinare a substanțelor recreaționale astfel încât sunt foarte rari pacienții care la examenul toxicologic prezintă doar un singur tip de substanță. Cei mai mulți dintre ei prezentând asocieri de substanțe, cel mai frecvent sunt asocierile între alcool și marijuana, alcool și cocaină, sau chiar cu anumite substanțe sedative hipnotice pentru că în asociere cu alcoolul apar tot felul de reacții paradoxale”, adaugă medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel