Celebrul actor Jeff Bridges, diagnosticat cu o boală de sânge cumplită. Simptomele pe care le dă aceasta

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Jeff Bridges. Foto: Facebook / pagina oficială
Jeff Bridges. Foto: Facebook / pagina oficială

Faimosul actor Jeff Bridges, cunoscut publicului din România pentru rolurile din Marele Lebowski și Iron Man, a fost diagnosticat cu o formă de  cancer. 

„Am fost diagnosticat cu limfom. Deși este o boală gravă, mă simt fericit că am alături de mine o echipă grozavă de medici și prognosticul este bun. Încep tratamentul și vă voi ține la curent cu recuperarea mea”, a anunțat Jeff Bridges în urmă cu câteva ore pe contul său de Twitter.

Limfomul este un cancer al sistemului limfatic, care face parte din rețeaua organismului de combatere a germenilor. Sistemul limfatic include ganglionii limfatici (glandele limfatice), splina, timusul și măduva osoasă. Limfomul poate afecta toate acele zone, precum și alte organe. Există multe tipuri de limfom. Principalele subtipuri sunt:

- Limfom Hodgkin (denumit anterior boala Hodgkin),
- Limfom non-Hodgkin.

Tratamentul limfomului poate implica chimioterapie, imunoterapie, radioterapie, un transplant de măduvă osoasă sau o combinație a acestora, notează MayoClinic

Simptome

În general, simptomele pe care le dă acest tip de cancer sunt: 

- Umflarea nedureroasă a ganglionilor limfatici din gât, axile sau inghinal, 
- Oboseală persistentă, 
- Febră,
- Transpirații nocturne, 
- Respirație scurtată, 
- Pierderea în greutate inexplicabilă, 
- Piele iritată. 

Cauze

Nu se știu cu exactitate cauzele apariției acestei forme de cancer. Dar se știe că acesta debutează atunci când o celulă albă din sânge, numită limfocit, dezvoltă o mutație genetică. Mutația face celula să se înmulțească rapid, producând multe limfocite bolnave care continuă, la rândul lor, să se înmulțească. Mutația permite, de asemenea, celulelor să continue să trăiască mai mult decât celule normale. Acest lucru provoacă prea multe limfocite bolnave și ineficiente în ganglionii limfatici și determină umflarea acestora, a splinei și a ficatului.

Dacă observați astfel de umflături este bine să consultați rapid un medic, pentru că boala, depistată din tip, poate fi vindecată. 

Jeff Bridges a câștigat în 2010 Premiul Oscar pentru rolul său din filmul Crazy Heart, iar printre filmele sale cele mai notabile se  numără „Ultimul spectacol cinematografic”, „Tron”, „Starman”, „The Fabulous Baker Boys”, „The Fisher King”, „Fearless”, „The Contender”, „Iron Man” și „Marele Lebowski”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel