Centru de permanență, deschis la Râmnic

Adisa Codruț |
Data publicării:
UPU
UPU

Un centru de permanență care va prelua urgențele minore a fost deschis la Râmnic. Centrul medical va prelua o parte dintre pacienții care se prezintă zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Centrul a fost realizat în urma unui parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea şi va funcţiona în timpul săptămânii de la ora 20,00 la ora 8,00, iar în weekend şi în zilele de sărbători legale va fi deschis în permanenţă, marată reprezentanții primăriei Râmnicu, citează agerpres.ro.
"Este un lucru formidabil, din punctul meu de vedere, atât pentru cartierul Ostroveni, cât şi pentru întregul municipiu. După cum ştiţi, sondajul făcut la UPU arată că 70 la sută din cazurile care ajung acolo nu necesită intervenţia acolo şi atunci, chiar dacă nu vor veni 70% aici, şi 50% dintre pacienţi dacă vor ajung în Ostroveni, se va degreva aglomeraţia foarte mare care este la Spitalul Judeţean... Aici vom avea pază, sisteme de alarmă montate, sisteme de intervenţie rapidă dacă se întâmplă ca un pacient să facă scandal... Deci, am creat condiţii excelente şi cred că suntem printre puţinele municipii din ţară care am reuşit să facem în cartiere centre medicale de intervenţie", a spus primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

Asistenţa medicală în Centrul de permanenţă Ostroveni va fi asigurată de 15 medici de familie din oraş, care vor oferi consultaţii în special pentru urgenţele minore, pentru urgenţele majore existând încheiat un protocol cu Spitalul Judeţean, care permite transferarea pacienţilor la UPU.

"Sunt numai medici de familie, nu şi medici de alte specializări - cardiologi sau de urgenţă. Centrul se adresează celor cu afecţiuni acute şi urgenţelor "cod verde" - răceli, febră, răni minore etc. Ce este mai departe - accident vascular cerebral, infarct miocardic - sunt de serviciul de urgenţă şi în cazul în care astfel de pacienţi ajung la noi, avem încheiat un protocol de colaborare cu UPU Vâlcea şi vom solicita ambulanţă pentru a fi transferaţi la Spitalul Judeţean. Centrul nu este destinat pacienţilor cu afecţiuni cronice care au tratamente şi nici nu facem tratamente la domiciliu, deci îi rugăm pe cei aflaţi în astfel de situaţii să nu vină să aglomereze centrul", a precizat coordonatorul centrului, medicul Alin Obogeanu.

De altfel, şi conducerea Spitalului Judeţean este convinsă că numărul de pacienţi care ajung la UPU va scădea considerabil după deschiderea acestui centru.

"Din cei aproximativ 220-240 de prezentări pe zi la UPU, cred că 60% sunt urgenţe minore care se pot adresa şi acestui centru de urgenţă, care pe noi ne va ajuta foarte mult. Sunt foarte multe afecţiuni - de la o colică renală simplă, o colică biliară simplă, care se pot trata la acest nivel. Este un beneficiu şi pentru pacienţii din zonă, dar şi pentru Spitalul Judeţean, pentru că sperăm să ne scadă numărul de prezentări pe urgenţe minore. Este evident că urgenţele majore vor fi aduse de către Serviciul de Ambulanţă direct la UPU, dar în procent foarte mare, peste 60%, cazurile vor putea fi tratate aici", a adăugat directorul Spitalului Judeţean Vâlcea, dr. Dan Ponoran.

Centrul de permanenţă a fost amenajat la parterul fostului internat al Liceului "Ferdinand I" şi cuprinde o sală de aşteptare, o sală pentru tratamente de sterilizare, cabinet de consultaţii, o cameră pentru personalul medical şi grupuri sanitare. Aparatura - dispozitiv de resuscitare-respiraţie, un defribilator automat, aparatură de monitorizare-evaluare, un sterilizator, o trusă completă de mică chirurgie şi un analizor de analize medicale - a fost achiziţionată de către Consiliul Judeţean Vâlcea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel