Cheltuieli, control: ministrul Sănătății a verificat cum s-au cheltuit fondurile alocate la SJU Baia Mare

Angela Sabău |
Data publicării:
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost prezentă azi în Baia Mare, unde a verificat modul în care au fost cheltuiți banii de la buget la Spitalul Județean din Baia Mare.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a fost prezentă azi în Baia Mare, unde a verificat astăzi modul în care sunt utilizate fondurile alocate de Ministerul Sănătății la Spitalul Județean de Urgență "Constantin Opriș " din Baia Mare.

Unității medicale i-au fost alocate 14 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală și pentru reabilitarea, modernizarea si retehnologizarea mai multor secții si structuri ale unității.

„Cu banii primiți va fi infiintat blocul operator pentru chirurgie cardiovasculara, a fost achiziționată aparatură modernă pentru secția de neurochirurgiei, a fost reabilitata complet si dotată secția de anatomie patologică.
De asemenea, va fi modernizată și retehnologizata complet bucătăria spitalului, iar holul de la intrarea în unitate va fi renovat”, se arată într-un comunicat de presă.

Anul acesta, Guvernul României a aprobat un buget pentru investiții de 1,1 miliarde de lei în unitățile sanitare de la nivel național.

Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Maramureș, asigurând asistența medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai județului, iar pentru unele specialități (cardiologie intervențională: implant stimulatoare cardiace și defibrilatoare automate interne, neurochirurgie, chirurgie vasculară periferică) deservește și bolnavii din județele limitrofe, respectiv Satu Mare și Sălaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel