China are vaccin patentat pentru COVID-19. L-a testat pe soldați!

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinul din China a fost patentat deja. Foto: Print screen Xinhua
Vaccinul din China a fost patentat deja. Foto: Print screen Xinhua

China a patentat propriul vaccin pentru  COVID-19 și a anunțat că este gata să treacă la producția în masă. 

China a înregistrat la Biroul său de proprietate intelectuală una dintre propunerile de vaccin contra COVID-19 și a anunțat că e gata începe producția „în masă într-o perioadă scurtă de timp”.

Acest vaccin a fost dezvoltat de Institutul Științific Militar și de compania chineză biofarmaceutică CanSino Biologics. După testele realizate pe militarii armatei gigantului asiatic, țări precum Arabia Saudită, Rusia, Brazilia și Chile s-au oferit să facă parte din testele clinice de fază III, ultimele de care e nevoie pentru punerea pe piață a vaccinului, a anunțat El Pais

Rezultatele „încurajatoare” ale acestui vaccin, spre deosebire de cel rus, ale cărui cercetări rămân secrete deocamdată, au fost analizate într-o lucrare publicată la sfârșitul lunii iulie în revista medicală The Lancet (link direct studiu).

„Brevetul este o garanție care confirmă eficacitatea și siguranța vaccinului”, a anunțat conducerea CanSino într-o declarație, adăugând că este gata pentru producția în masă, fără a specifica data exactă, pentru că este „rapid și ușor”, iar vaccinul este capabil să producă în organism "generarea unui răspuns imun celular și umoral puternic într-un timp scurt", potrivit ziarului cantonez South Metropolis.

Cercetarea publicată în iulie în The Lancet (link direct studiu), care s-a bazat pe studiile clinice început în mai, a constatat că 508 de persoane au fost testate au răspuns pozitiv la injectare. Cu toate acestea, a treia fază, cu mii de voluntari este în plină desfășurare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel