China are vaccin patentat pentru COVID-19. L-a testat pe soldați!

Dana Lascu / 17 aug 2020 / 19:47
Vaccinul din China a fost patentat deja. Foto: Print screen Xinhua
Vaccinul din China a fost patentat deja. Foto: Print screen Xinhua

China a patentat propriul vaccin pentru  COVID-19 și a anunțat că este gata să treacă la producția în masă. 

China a înregistrat la Biroul său de proprietate intelectuală una dintre propunerile de vaccin contra COVID-19 și a anunțat că e gata începe producția „în masă într-o perioadă scurtă de timp”.

Acest vaccin a fost dezvoltat de Institutul Științific Militar și de compania chineză biofarmaceutică CanSino Biologics. După testele realizate pe militarii armatei gigantului asiatic, țări precum Arabia Saudită, Rusia, Brazilia și Chile s-au oferit să facă parte din testele clinice de fază III, ultimele de care e nevoie pentru punerea pe piață a vaccinului, a anunțat El Pais

Rezultatele „încurajatoare” ale acestui vaccin, spre deosebire de cel rus, ale cărui cercetări rămân secrete deocamdată, au fost analizate într-o lucrare publicată la sfârșitul lunii iulie în revista medicală The Lancet (link direct studiu).

„Brevetul este o garanție care confirmă eficacitatea și siguranța vaccinului”, a anunțat conducerea CanSino într-o declarație, adăugând că este gata pentru producția în masă, fără a specifica data exactă, pentru că este „rapid și ușor”, iar vaccinul este capabil să producă în organism "generarea unui răspuns imun celular și umoral puternic într-un timp scurt", potrivit ziarului cantonez South Metropolis.

Cercetarea publicată în iulie în The Lancet (link direct studiu), care s-a bazat pe studiile clinice început în mai, a constatat că 508 de persoane au fost testate au răspuns pozitiv la injectare. Cu toate acestea, a treia fază, cu mii de voluntari este în plină desfășurare. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy