China, potențial vaccin COVID-19, rezultate promițătoare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Un alt potențial vaccin COVID-19 a obținut rezultate timpurii bune, a raportat vineri o echipă de cercetare din China.

 

Vaccinul experimental a produs un bun răspuns imun la un grup mic de adulți, semn că ar putea proteja împotriva COVID-19, au raportat cercetătorii 22 mai online în jurnalul medical The Lancet. (Studiul aici)

"Aceste rezultate reprezintă o etapă importantă", a declarat cercetătorul Wei Chen, de la Institutul de Biotehnologie din Beijing, într-un comunicat de presă.

„Cu toate acestea, aceste rezultate ar trebui interpretate cu precauție”, a continuat Chen. "Provocările în dezvoltarea unui vaccin COVD-19 nu au precedent, iar capacitatea de a declanșa aceste răspunsuri imune nu indică neapărat că vaccinul va proteja oamenii de COVID-19."

 

Jumătate dintre participanții care au primit doze mici sau moderate și trei sferturi dintre cei care au primit o doză mare au dezvoltat, de asemenea, anticorpi neutralizanți, care pot proteja organismul împotriva coronavirusului, au raportat cercetătorii.

„Virusul nu a indus anticorpi, ci și imunitatea celulelor T, ceea ce va fi, de asemenea, important pentru confirmarea protecției”, au spus autorii studiului."

Cu toate acestea, Adalja a spus că utilizarea vaccinului de un virus comun la rece pentru a-și livra sarcina genetică ar putea împiedica eficacitatea acestuia.


"Adenovirusurile sunt foarte frecvente și există multe persoane cu imunitate preexistentă", a spus Adalja. "Într-un studiu prealabil folosind acest tip de platformă pentru vaccinarea HIV, a existat o creștere paradoxală a riscului de infecție la cei care sunt vaccinați și care aveau imunitate preexistentă de adenovirus 5. Dacă acest fenomen este prezent cu acest vaccin, va fi important de investigat în încercările de faza 2 și faza 3. "

În Wuhan a fost inițiat un proces complet în faza 2, pentru a vedea dacă rezultatele pot fi reproduse la 500 de adulți sănătoși, care ar include 250 de voluntari care au primit o doză moderată, iar alți 250 au primit o doză mică sau un placebo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel