Cîmpeanu, DECIZIE: Când și cum se suspendă activitatea unei clase sau a unei școli dacă apar cazuri COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Elevii pot merge la școală. Foto: Pixabay
Elevii pot merge la școală. Foto: Pixabay

După ce a anunțat că de luni, mare parte din copii se întorc la școală, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a arătat cum și în ce condiții se vor suspenda cursurile dacă apar cazuri de COVID-19. 

În primul rând, ministrul Sorin Cîmpeanu a vorbit despre situația în care ar exista cazuri de infectare cu coronavirus în rândul copiilor întorși la școală.

„Din perspectiva procesului educațional, ne gândim la varianta în care, dacă apar două cazuri într-o clasă, să fie suspendată activitatea la acea clasă. Dacă apare un singur caz, să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. La cel puțin două cazuri, se suspendă activitatea în clasa respectivă. Nu în toată școala, ci doar în clasă”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că majoritatea copiilor încep școala, normal, din 8 februarie.

În schimb, situația se complică în cazul în care apar cazuri de COVID-19 în rândul dascălilor pe care nu se va putea găsi cineva să le preia atribuțiile.

„Din păcate, în cele mai multe neexistând cadre didactice care ar putea să preia atribuțiile unui educator sau unui învățător, acea clasă va trece în online”, a arătat Cîmpeanu.

Ministrul a arătat și ce se va face în cazul în care sunt cazuri de COVID-19 în mai multe clase dintr-o școală. 

„Dacă sunt doi profesori care au o mișcare mai accentuată în interiorul școlii care sunt depistați pozitivi, atunci se trece direct la suspendarea cursurilor în întreaga școală. Asta în sistemul preuniversitar. În sistemul universitar, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel, pentru că aici vorbim de facultăți, universități, clădiri, campusuri, lucrurile sunt mult mai complicate. Dar principiul va fi același”, a detaliat ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel