CIUDĂȚENIA din declarația pe proprie răspundere pentru școală. Ce zic Ministerul Sănătății și Ministerul Educației

Adisa Codruț / 25 aug 2020 / 13:51
documente
documente

Noul an școlar, în contextul pandemiei, este marcat de numeroase controverse legate, momentan, de declaraţia pe proprie răspundere. De câte ori se completează aceasta și cum? Iată răspunsurile de la Ministerul Sănătății și Ministerul Educației: 

În forma pusă în dezbatere publică a proiectului pentru sus-numita declarație de proprie răspundere, se specifică, la un moment dat, următorul lucru: „Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intrarea în unitate.”

Dar ce înseamnă, de fapt, începutul fiecărui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar? Se referă la semestru? La fiecare săptămână? La fiecare zi de școală? 

Mai exact, de câte ori trebuie completată declarația de către părinți, în contextul în care primele simptome ale infectării cu noul coronavirus pot să apară într-un interval de două până la 14 zile de la expunerea la virus.

Reacția Ministerului Educației a fost una CIUDATĂ: vezi PE DC NEWS ce au spus

Imediat, însă, Ministerul Sănătății a venit cu o completare. 

Conform proiectului pus în dezbatere publică, declarația pe proprie răspundere a fost gândită să se aplice semestrial. Dar... CITEȘTE CONTINUARE PE DC NEWS. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy