Condimentul care te ajută să ai oase puternice. Conține Calciu, Vitamina D și previne osteoporoza

Monika Baciu |
Data publicării:
ardeiul iute - FOTO: Freepik@nimmihashi
ardeiul iute - FOTO: Freepik@nimmihashi

Acest condiment ajută ca oasele să rămână puternice. Conține Calciu, Vitamina D și previne osteoporoza.

Un condiment neașteptat, dar plin de beneficii pentru sănătatea oaselor, se află poate chiar în cămara ta de bucătărie. Este o variantă inedită, dar eficientă, pentru a-ți întări oasele, fără să recurgi la soluții tradiționale. Acest ingredient se găsește în multe gospodării și poate fi adăugat cu ușurință într-un simplu pahar cu apă pentru a-ți asigura doza zilnică de nutrienți esențiali pentru oase puternice.

Ardeiul iute măcinat, impact asupra sănătății oaselor

Vorbim despre ardeiul iute măcinat. Acest condiment de culoare ruginie este derivat din ardei iute uscat și poate fi adăugat la o varietate de feluri de mâncare, de la carne la cartofi dulci, pește și tocane.

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite (USDA), în doar o lingură de condiment cu ardei iute măcinat vei găsi 7,84 miligrame de calciu, 107 miligrame de potasiu, 8,06 miligrame de magneziu și 1,44 grame de fibră. Nutrienți importanți precum vitamina A, E și K pot fi de asemenea găsiți în ardeiul iute măcinat. Cercetările au arătat că mulți dintre acești nutrienți sunt esențiali sănătatea oaselor noastre, potrivit Health Digest.

Vezi și: Vitaminele esențiale pentru menopauză. Cele mai bune remedii

Ardeiul iute, conținut important de Calciu

Potrivit specialiștilor ardeiul iute conține o doză importantă de Calciu. Oasele noastre conțin săruri de calciu, dintre care una este fosfatul de calciu, explică Institutul Național de Reumatologie și Boli Ale Pielii Musculoscheletice. Fosfatul de calciu asigură că oasele sunt puternice și solide. Dacă nu consumi suficient calciu, corpul începe să extragă acest calciu din oasele tale, crescând astfel susceptibilitatea la osteoporoză și fracturi osoase.

Ardeiul iute, conținut de potasiu

Ardeiul iute - FOTO: Freepik@mockupdaddy-com

Potasiul este un alt nutrient care poate susține sănătatea oaselor. Concluziile unui studiu din 2017 publicat în Osteoporosis International au descoperit o legătură între consumul de potasiu și creșterea densității minerale osoase la adulții mai în vârstă din Coreea. De asemenea, se găsește în ardeiul iute măcinat magneziu, un nutrient adesea subevaluat în ceea ce privește sănătatea oaselor.

Vezi și: Mihaela Bilic, truc pentru a desăra mâncarea: Excesul va dispărea

Cercetătorii dintr-o revizuire științifică din 2012 publicată în Open Orthopaedics Journal descriu un studiu în care suplimentarea zilnică cu magneziu a crescut densitatea minerală osoasă la femeile israeliene diagnosticate cu osteoporoză.

Ardeiul iute măcinat conține și vitamina K, un alt nutrient subevaluat în ceea ce privește sănătatea oaselor. Cercetătorii din revizuirea științifică menționată anterior din 2012 observă că lipsa de vitamina K ne face mai predispuși la fracturi. În mod opus, administrarea de suplimente de vitamina K a fost demonstrată că întărește oasele și reduce fractura osoasă.

Vezi și: Terapia care vindecă bolile oncologice. Dr. Crina Vereș: Mi-au dat câteva zile de trăit

Cum să procedezi

Pentru a-ți crea propriul amestec de ardei iute măcinat și apă acasă, Healthline sugerează adăugarea unei lingurițe de pulbere de ardei iute pentru fiecare 1 cană de apă. Rețineți că ardeiul iute măcinat are un gust puternic, așa că începeți încet, deoarece poate provoca disconfort.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel