Vitaminele esențiale pentru menopauză. Cele mai bune remedii

Monika Baciu |
Data publicării:
menopauza - FOTO: Freepik@gzorgz
menopauza - FOTO: Freepik@gzorgz

În timp ce menopauza poate fi o etapă provocatoare pentru multe femei, gestionarea sănătății tale în această perioadă poate fi facilitată de aportul adecvat de vitamine și minerale. Una dintre cele mai esențiale componente este sănătatea osoasă. Experții recomandă cele mai bune remedii.

Pe măsură ce femeile trec prin menopauză, nevoile nutriționale ale organismului lor se pot schimba. În această perioadă, este esențial să acorzi o atenție specială vitaminelor și mineralelor care pot susține sănătatea și bunăstarea ta.

Menopauza, etapă firească a vieții

Menopauza este o perioadă prin care trece fiecare femeie în viață, marcând trecerea de la anii de fertilitate la maturitate. Menopauza reală este considerată a se produce la 12 luni după ultimul ciclu menstrual al unei femei. Înainte de aceasta, apare o perioadă de tranziție, în care corpul trece printr-o serie de schimbări majore în momentul în care încetează să mai producă anumite hormoni.

Scăderea nivelului de hormoni poate duce la o varietate de simptome comune, cum ar fi bufeurile de căldură, transpirațiile nocturne, insomniile și altele. Modul în care menopauza afectează fiecare femeie va varia în funcție de fiecare persoană în parte.

Cu vârtejul de simptome care însoțește menopauza, femeile caută constant modalități de a ameliora unele din disconforturile care apar.

Vezi și: Mihaela Bilic, truc pentru a desăra mâncarea: Excesul va dispărea

Menținerea unei diete sănătoase

Alimentația poate avea un impact semnificativ asupra stării tale de sănătate, iar același lucru se poate spune și despre dieta ta în timpul menopauzei. Consumul unei diete echilibrate, care include fructe, legume, proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați, asigură corpul cu tot ceea ce are nevoie pentru a funcționa corect și pentru a-ți menține nivelul de energie stabil.

Specialiștii le recomandă femeilor aflate la menopauză să consume trei mese pe zi și cel puțin două gustări zilnice pentru a-și menține nivelul de zahăr din sânge stabil.

Alimentele pe bază de plante care conțin izoflavone, sau estrogeni de origine vegetală, pot ajuta uneori la suplimentarea nivelurilor de estrogen și pot fi găsite în produse care conțin soia, cum ar fi tofu sau lapte de soia. O dietă prietenoasă menopauzei ameliorează simptomele vasomotorii, care includ bufeurile de căldură și transpirațiile nocturne. Aceste diete previn, de asemenea, pierderea de masă osoasă.

Sensibilitățile alimentare pot declanșa anumite simptome, așa că eliminarea unor lucruri precum alcoolul, zahărul sau alimentele procesate poate fi utilă. Alimentele care declanșează bufeuri de căldură, transpirații nocturne și schimbări de dispoziție includ cofeina, alcoolul și alimentele condimentate și zaharoase, potrivit Study Finds.

Vezi și: Terapia care vindecă bolile oncologice. Dr. Crina Vereș: Mi-au dat câteva zile de trăit

Terapia hormonală pentru menopauză

Terapia hormonală pentru menopauză implică administrarea de medicamente care conțin estrogen pentru a înlocui ceea ce corpul tău încetează să mai producă în timpul menopauzei. Terapia cu estrogen "este cea mai eficientă opțiune de tratament" pentru bufeurile de căldură.

Antidepresive eliberate pe bază de prescripție medicală

Simptomele menopauzei pot apărea și sub formă de schimbări de dispoziție sau, în cazuri mai severe, depresie. Medicamentele antidepresive eliberate pe bază de prescripție medicală pot ajuta la echilibrarea dispoziției și pot trata și bufeurile de căldură.

Antidepresivele pot fi o opțiune bună pentru tratarea celor pentru care terapia cu estrogen nu este o opțiune bună, deoarece ajută la reglarea neurotransmițătorilor critici din creier. Societatea Nord-Americană pentru Menopauză afirmă că femeile care au luat antidepresive au avut puține efecte secundare și au prezentat o îmbunătățire semnificativă.

Exerciții regulate

Exercițiul fizic este întotdeauna benefic pentru forța musculară, sănătatea cardiovasculară și menținerea greutății corporale. Creșterea în greutate este adesea asociată și atribuită menopauzei, dar simptomele la persoanele sedentare sunt adesea mult mai severe decât cele ale celor care rămân active.

Greutatea afectează, de asemenea, nivelurile de hormoni din corp, ceea ce poate avea un impact direct asupra simptomelor menopauzei, precum și asupra sănătății tale mintale. Consiliul Național pentru Îmbătrânire explică faptul că exercițiile fizice regulate eliberează endorfine, care - la rândul lor - ameliorează simptomele menopauzei.

Vezi și: Demența și AVC-ul au depășit bolile cardiace. Afecțiunile neurologice, pe primul loc la mortalitate

Gestionarea stresului

Menopauză - FOTO: Freepik@julienprotz

Simptomele menopauzei în sine pot cauza stres și anxietate, ceea ce face ca simptomele în sine să fie exacerbate sau prelungite. Stresul în timpul menopauzei provoacă, de asemenea, insomnie, conducând la o deteriorare și mai mare a sănătății mentale și fizice. Adrenalina se eliberează în corp atunci când femeile dezvoltă anxietate în timpul bufeurilor de căldură, provocând o creștere a temperaturii corporale și transpirație.

Atunci când corpul este stresat și nivelurile de cortizol cresc, acesta activează răspunsul de luptă sau fugă al organismului, ceea ce poate duce la probleme de memorie, metabolism și imunitate. De asemenea, este cunoscut faptul că estrogenul reduce cantitatea de cortizol produsă în timpul stresului. Nivelurile mai scăzute de estrogen în menopauză pot face să pară mai dificil de gestionat.

Vezi și: Atacul de panică, impact major asupra inimii. Cât de grav este un astfel de episod

Creșterea aportului de calciu și vitamina D

Femeile dezvoltă un risc crescut de osteoporoză odată cu înaintarea în vârstă și pierderea densității osoase. Vitamina D este la fel de importantă pentru organism ca și calciul, deoarece permite organismului să absoarbă calciul.

Experții le recomandă femeilor de peste 50 de ani să consume 1200 de miligrame de calciu dietetic pe zi și să să bea de produse lactate fortificate cu calciu. Scăderea nivelurilor de estrogen în timpul menopauzei determină o scădere a densității osoase și a absorbției de calciu.

Majoritatea nutrienților ar trebui să provină în mod obișnuit din alimente, dar utilizarea suplimentelor de calciu sau vitamina D te poate ajuta să îndeplinești aportul zilnic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel