Mihaela Bilic, truc pentru a desăra mâncarea: Excesul va dispărea

Tututor ni s-a întâmplat să scăpăm mai multă sare în mâncare. Ei bine, putem drege acest lucru, iar dr. Mihaela Bilic ne explică ce trebuie să facem.
Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, ne împărtășește un truc simplu pentru a corecta excesul de sare din mâncare. Dacă v-ați trezit vreodată cu această problemă, nu trebuie să vă faceți griji.
Mihaela Bilic, truc pentru a desăra mâncarea
Soluția este mai simplă decât credeți: adăugați un cartof crud în cratiță și lăsați-l să acționeze câteva minute.
“Ați făcut o mâncare sau un sos în care ați scăpat din greșeală prea multă sare? Nu-i problemă, puneți un cartof crud în cratiță și lăsați-l câteva minute, excesul de sare va dispărea”, a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.
Așadar, data viitoare când simțiți că ați exagerat cu sarea în preparatele culinare, nu uitați de acest truc inteligent recomandat de un specialist în nutriție.
Trucuri pentru a desăra mâncarea
Sare - FOTO: Freepik@keko64
Dacă din greșeală ai scăpat prea multă sare în mâncare, poți adăuga anumite ingrediente în preparat pentru a diminua gustul sărat. De exemplu, cartofii cruzi vor absorbi excesul de sare în timp ce fierb într-o supă sau tocăniță sărată. În timp ce adăugarea sării în alimente, chiar și în deserturi, poate fi crucială pentru a scoate în evidență gustul fiecărui element din preparat, prea multă sare va face dificilă detectarea altor arome de către papilele gustative.
Alimentele pot trece rapid de la perfect sărate la prea sărate. Iată câteva sfaturi pentru a preveni adăugarea excesivă de sare în mâncare în timp ce gătești:
Urmează instrucțiunile rețetei. Dacă o rețetă cere ingrediente cu conținut scăzut de sodiu, cum ar fi sosul de soia cu conținut scăzut de sodiu sau bulionul nesarat, asigură-te că folosești acele ingrediente specifice. În caz contrar, dacă folosești versiunile sărate și totuși adaugi cantitatea de sare cerută de rețetă, rezultatul final va fi prea sărat.
Folosește sarea potrivită. Sarea de masă, sarea de mare și sarea Kosher au fiecare niveluri diferite de salinitate. Dacă o rețetă cere un anumit tip de sare, ar trebui să folosești acea sare specifică sau să cercetezi cantitățile de conversie pentru a te asigura că preparatul final nu este prea sărat, potrvit Master Class.
Vezi și: Atacul de panică, impact major asupra inimii. Cât de grav este un astfel de episod
Cum să neutralizezi sarea din mâncare
Ai câteva opțiuni dacă mâncarea ta este prea sărată. Încearcă una dintre aceste metode pentru a corecta mâncarea prea sărată:
Adaugă un acid. Poți adăuga suc de lămâie, suc de lime sau oțet de mere în mâncarea sărată pentru a ajuta la neutralizarea gustului sărat. Un produs pe bază de roșii, cum ar fi sosul de roșii sau pasta de roșii, va funcționa și el deoarece roșiile sunt acide.
Adaugă condimente. La tocane, ciorbe, chili sau alte preparate similare, poți folosi condimente precum smântână, avocado, brânză ricotta și altele pentru a corecta mâncarea sărată. Cremozitatea din aceste condimente ajută la diluarea sării și la distribuirea acesteia mai uniform pe papila gustativă.
Adaugă produse lactate. Dacă va completa rețeta - de exemplu, o sos cremos - poți adăuga mai multă smântână grasă, lapte integral sau alt tip de produs lactat pentru a neutraliza gustul sărat dintr-un preparat. Produsele lactate conțin zahăr, care ajută la reducerea gustului de sare. Ele acoperă interiorul gurii, creând o barieră împotriva sării.
Adaugă cartofi cruzi. Una dintre cele mai comune metode de corectare a mâncării prea sărate este adăugarea de cartofi. Acest truc funcționează bine pentru supe, tocănițe și alte preparate similare. Adaugă pur și simplu un cartof tăiat cubulețe în preparat - pe măsură ce fierbe, cartoful va absorbi o parte din lichid, inclusiv sarea în exces.
Adaugă zahăr. Încearcă să incorporezi o părticică de zahăr (zahăr alb sau zahăr brun) sau un îndulcitor precum siropul de arțar pentru a contracara sărățimea. Combinația de dulce și sărat este o combinație clasică de arome datorită capacității zahărului de a echilibra gustul sărat în mâncare.
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.