Conf. dr. Diana Loreta Păun: trebuie să modernizăm modul în care populația este aprovizionată cu medicamente

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook

Aprovizionarea cu medicamente din timpul pandemiei a dezvăluit lacunele din acest sector. Conf. dr. Diana Loreta Păun a explicat ce presupune asta, la dezbaterea online „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”.

Conf. dr. Diana Loreta Păun, de la Departamentul de Sănătate Publică, a participat la dezbaterea online organizată de trustul de presă DC Media Group, numită „Noua strategie farmaceutică europeană - provocări și șanse pentru sistemul sanitar din România”.

Ea a explicat ce sincope au existat în aprovizionarea cu medicamente în pandemie și de ce trebuie modernizat modul în care se face aprovizionarea cu medicamente.

„Pandemia a generat mari sincope în aprovizionarea cu medicamentele generale, care au generat îngrijorare și incertitudine în rândul populației care suferă de boli cronice. Și au existat sincope reale în aprovizionare, situație care a fost determinată atât de cauze interne, dar și de condiționalități externe României. În același timp ar trebui să fim conștienți că am asistat la probleme ale lanțului de aprovizionare, de la importul de ingrediente și de materii prime, dar și de medicamente din țările terțe, și până la distribuția pe piața internă și producția românească de medicamente și înainte de această criză. Ori, dincolo de acoperirea cererii de medicamente esențiale, populația trebuie să beneficieze și de acces egal la noile terapii, de ultimă generație și la prețuri accesibile. Chiar ieri am avut o întâlnire pe tema modului în care au acces la noile tratamente pacienții oncologici și trebuie să recunoaștem că există mari probleme și lacune reale.

Aceste aspecte demonstrează în mod clar că este deosebit de important să modernizăm modul în care populația este aprovizionată cu medicamente”, a spus ea.

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel