Conf.dr. Horia Bumbea: Transplantul medular, când se face și cui îi folosește

Dana Lascu / 09 feb 2019 / 15:31
EXCLUSIV
Dr. Horia Bumbea. FOTO: DC MEDICAL
Dr. Horia Bumbea. FOTO: DC MEDICAL

Conf.dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică, cu competență în hematologie de laborator, și doctor în științe medicale, va explica, de la ora 17.00, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, la ce folosește această procedură/terapie medicală și în ce patologii este ea indicată.

Spitalul Universitar de Urgență București a realizat în noiembrie anul trecut primul transplant medular după o întrerupere de 10 ani.

Pacientei, în vârstă de 41 de ani, din București, i s-a făcut o autogrefă, adică transplant cu propriile celule stem. „Am realizat un transplant autolog. Este o procedură care se realizează în anumite afecțiuni hematologice, ca o consolidare a răspunsului obținut prin tratamentul chimioterapic și în care se recoltează celulele stem înainte de a se face procedura de autotransplant. Celulele stem au fost recoltate din sângele periferic", explica, la momentul respectiv, conferențiar universitar dr. Horia Bumbea, medicul coordonator al compartimentului de Transplant Medular.

Profitând de acest context, astăzi, conf.dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică, cu competență în hematologie de laborator, doctor în științe medicale și medic coordonator transplant medular, va explica, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, utilitatea acestei proceduri și afecțiunile pentru care este ea indicată.

Interviul va fi transmis simultan pe canalele de Facebook și Youtube ale DC MEDICAL, astăzi de la ora 17.00, ulterior putând fi vizionat și aici.


Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy