Conf dr Paraschiva Postolache: Reabilitarea respiratorie are foarte multe beneficii; sunt vizibile chiar de la prima ședință

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Boli pulmonare
Boli pulmonare

Conf. dr. Paraschiva Postolache, cadru universitar la UMF Iași, șef al Clinicii de reabilitare medicală de la Spitalul Clinic de Recuperare Iași, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre sechele lăsate de COVID.

Medicul și profesorul Paraschiva Postolache a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate de lunea aceasta, despre reabilitarea după COVID. Paraschiva Postolache este cadru universitar la UMF „Gr.T. Popa” din Iași, șef al Clinicii de reabilitare medicală de la Spitalul  Clinic de Recuperare Iași, medic primar medicină internă, medic primar pneumologie și medic specialist în reabilitare medicală. 

”Reabilitarea respiratorie are foarte multe beneficii. Este un tratament complex, nu mai este medicina a treia, așa cum o consideram noi la început. (...) Acum, reabilitarea respiratorie sau pulmonară trebuie aplicată cât mai precoce în orice afecțiune și toate ghidurile și pentru BPOC, pentru astmul bronșic și pentru neoplazii, se recomandă reabilitarea pulmonară să se aplice cât mai precoce, din stadiile precoce ale afecțiunii respective..

Pentru că beneficiile acestui tratament complex sunt extrem de mult și foarte vizibile chiar de la prima ședință”, afirmă conf dr Paraschiva Postolache.

Conferențiarul mai amintește că în ultimii 14 ani, de când a preluat conducerea Clinicii de reabilitare medicală de la Spitalul Clinic de Recuperare din Iași, a depus eforturi pentru pregătirea personalului medical și pentru dotări corespunzătoare pentru realizarea unei ”reabilitări după ghiduri și standarde internaționale. (...) Toată clinica arată ca o clinică din străinătate”.

”Pandemia ne-a schimbat la toți cursul vieții  . (...) Dacă până anul trecut, în martie, tratam toți pacienții cu boli respiratorii cronice - care ajunseseră să se interneze la fiecare trei luni; la început îi chemam la 6 luni - din aprilie am început să internăm, cu toate restricțiile care au fost în țară, pacienți post-COVID. Am avut o perioadă și pacienți COVID în fază acută. (...) Programul de evaluare începe printr-o evaluare a pacientului care este extrem de complexă. Pacientul e evaluat de fiecare membru al echipei de reabilitare”, spune conf dr Paraschiva Postolache.

Pacienții post -COVID, internați la Clinica amintită, provin, majoritatea din zona Moldovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel