Conf dr Victor Costache, oficial ministrul Sănătății

Dana Lascu / 04 noi 2019 / 22:34
Conf dr Victor Costache.  Foto:  DC Medical
Conf dr Victor Costache. Foto: DC Medical

După ce a depus jurământul în fața Președintelui Klaus Iohannis, Conf dr Victor Costache este noul ministru al Sănătății. Cel mai probabil mâine el va prelua mandatul de la fostul ministru, Sorina Pintea.

Deocamdată nu este stabilită ora la care se va face preluarea mandatului, dar cel mai probabil mâine conf univ dr Victor Costache va trece la cârma Ministerului Sănătății.

Conf univ dr Victor Costache, care este medic primar chirurgie cardiovasculară, este o personalitate atât la nivel național cât și internațional. Până acum era director medical și șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică la un spital privat din Sibiu, șeful disciplinei de Chirurgie Cardiovasculară de la Facultatea de Medicină din Sibiu, președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară și Terapie Valvulară Transcateter, președinte al Comisiei de Chirurgie Cardiovasculară a Ministerului Sănătății și membru Titular al Colegiului francez de Chirurgie Cardiacă.

Cariera actualului ministru al Sănătății, o găsiți AICI.

Noul ministru explicase deja, la audieri, ce are de gând să facă în primele zile după preluarea mandatului.

„Pot să vă spun că vom face un audit din primele zile pentru a avea o radiografie corectă a situației investițiilor și, evident, trebuie regândit modul în care se prioritizează aceste investiți. Ceea ce știu, la nivelul Casei (CNAS, n.r.), creditele sunt angajate, sunt executate, calendarul de execuție este la zi și, practic, una din urgențe este de a cere o rectificare pozitivă, deoarece în luna decembrie vom fi descoperiți. Deci, este una din prioritățile mandatului nostru și de aia spuneam că, probabil, voi fi un coleg dificil pentru domnul Cîțu de la Finanțe. Vă promit că mă voi lupta pentru sănătate, pentru a obține mai multe fonduri și să le prioritizez așa cum trebuie", a spus, la audieri, conf dr Victor Costache.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy