Consumul de alcool și tutun, îmbătrânire prematură

Darius Muresan |
Data publicării:

Imbatranirea prematura cauzata de tutun si alcool era nu cu mult timp in urma considerata un mit.

Intr-un nou studiu publicat in revista "Epidemiology & Community Health" se demonstreaza ca aceste vicii provoaca schimbari fizice.

In primul stadiu s-a descoperit ca un om care consuma alcool ocazional sau moderat nu prezinta semne premature de imbatranire, informeaza Medlife.ro. Totusi, nici s-a constatat ca exista un proces mai lent de imbatranire in cazul acestei categorii in comparatie cu oamenii care nu consuma deloc alcool.

Studiul "Copenhagen City Heart" a adunat informatii de la 11.500 de adulti carora le-au fost monitorizate sanatatea inimii si ritmul de imbatranire timp de 11 ani si jumatate. Studiul a inceput in anul 1976 si a urmarit un esantion aleatoriu de persoane daneze care locuiau in Copenhaga,cu varsta de peste 20 de ani, astfel: anul 1981-3 persoane, anul 1991-4 persoane si anul 2001-3 persoane.

Inainte de fiecare vizita la clinica, participantii au raspuns unor intrebari referitoare la stilul lor de viata pana in acel moment, la starea sanatatii si la consumul de alcool si tutun, mai scrie sursa citata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel