Consumul de cafea, efecte asupra celulitei

Cafea  FOTO: pexels.com
Cafea FOTO: pexels.com


Cafeaua nu este o cauză dovedită a celulitei, ba chiar ar putea ajuta la reducerea acesteia. De aceea, cafeaua și cofeina sunt ingrediente active în multe tratamente celulitice.

 

Este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma beneficiile, însă un studiu publicat în „Journal of Cosmetic Dermatology" în 2008 a constatat că aplicată la șoareci, cofeina a redus diametrul celulelor grase cu 17%, diminuând aspectul celulitei. Cu toate acestea, efectele tratamentelor cu celulită sunt temporare, notează Livestrong.

Cauzele celulitei

Deși cafeaua nu este considerată un factor care contribuie la celulită, consumul prea mult de sodiu, grăsimi sau carbohidrați poate agrava aspectul de coajă de portocală. Fumatul, un stil de viață sedentar și prtatul de haine strâmte care restricționează fluxul de sânge pot contribui, de asemenea, la celulită. De asemenea, genetica joacă un rol major, așa că este posibil să faceți celulită indiferent de alegerile pentru stilul de viață pe care le faceți. Din fericire, celulita nu provoacă probleme medicale - și este extrem de frecventă, notează Medical News Today.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel