Contractul colectiv de muncă din Sănătate, semnat de sindicate și Ministerul Sănătății

Dana Lascu |
Data publicării:
Contractul colectiv de muncă din Sănătăate a fost semnat. Foto: Federația Solidaritatea Sanitara
Contractul colectiv de muncă din Sănătăate a fost semnat. Foto: Federația Solidaritatea Sanitara

Sâmbătă noaptea, după doi ani și șapte luni de negocieri, sindicatele din Sănătate și Ministerul Sănătății au semnat contractul colectiv de muncă.

Federația Solidaritatea Sanitară și Sanitas au anunțat, fiecare, încheierea negocierilor și semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de sector bugetar Sănătate cu Ministerul Sănătății.

Semnarea contractului a avut loc sâmbătă, 2 noiembrie, aproape de miezul nopții.

„Acest contract colectiv de muncă este rezultatul negocierilor desfășurate de-a lungul a peste doi ani de zile, incluzând toate prevederile convenite de părți de-a lungul acestei perioade. El asigură respectarea principiului drepturilor câștigate și crearea condițiilor normale de desfășurare a activității pentru angajații din sectorul public de sănătate. Mulțumim doamnei Sorina Pintea, ministrul Sănătății, pentru sprijinul acordat în finalizarea negocierilor și semnarea acestui contract colectiv de muncă", a anunțat Federația Solidaritatea Sanitară, pe pagina ei de Facebook.

Noul contract a fost semnat și de reprezentanții Federației Sanitas.

„Astăzi, 2 noiembrie, la sediul Ministerului Sănătății, am finalizat negocierea contractului colectiv de muncă și, în jurul orei 22.00, am reușit și semnarea lui! După o negociere de doi ani și șapte luni pot spune că avem un contract colectiv bun, care reglementează corect relațiile de muncă pentru tot sectorul public. Am pornit de la principiul drepturilor câștigate și am reușit să construim un nou contract, cu siguranță cel „mai negociat contract colectiv de muncă". Luni avem de asemenea o zi importantă, înregistrarea contractului și apoi publicarea în Monitorul Oficial, după care reluăm celelalte probleme rămase nerezolvate! Țin să mulțumesc funcționarilor din minister care au lucrat peste program chiar dacă nu ne-am înțeles întotdeauna, și mai ales doamnei ministru Sorina Pintea pentru această realizare! Sper ca toți angajații din sistemul public să realizeze importanța semnării acestui document!", a detaliat Iulian Pope, vicepreședintele Sanitas, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel