Copiii pot transmite noul coronavirus. Care sunt riscurile de extindere a infectărilor

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Copiii sunt capabili să transmită noul coronavirus, susțin două noi studii internaționale.

De la începutul pandemiei, au fost înregistrate mai puține cazuri de îmbolnăviri în rândul copiilor, în comparație cu adulții și, potrivit experților, atunci când sunt infectați, cei mici au simptome mai ușoare. Dar nu a fost clar dacă aceștia pot răspândi virusul mai departe.

Acum, cercetătorii din China și Germania spun că au găsit dovezi că cei mici pot continua lanțul de transmitere, notează Daily Mail.

Experții spun că rezultatele susțin ideea că școlile ar trebui să rămână închise până cel puțin în toamna 2020, chiar dacă președintele Donald Trump a cerut statelor să ia în considerare deschiderea școlilor la începutul verii.

În primul studiu, publicat în revista Science, o echipă internațională a analizat două orașe chineze, Shanghai și Wuhan, de unde își are originea virusul.

Acum, cercetătorii din China și Germania spun că au găsit dovezi că tinerii pot continua lanțul de transmisie.

Ei au descoperit că cei mici reprezentau o treimei vulnerabilitate în comparație cu adulții, la infecția COVID-19, boala cauzată de virus.

Cu toate acestea, în timp ce școlile erau deschise, copiii sub 14 ani au avut de trei ori mai mulți contacți decât adulții și de trei ori mai multe oportunități de a infecta pe altcineva.

Cercetătorii spun că, pe baza constatărilor lor, închiderea școlilor poate scădea numărul de cazuri cu 40% până la 60% și poate întârzia extinderea epidemiei.

„Simularea mea arată că da, dacă redeschideți școlile, veți observa o creștere mare a numărului de infectări, care este exact ceea ce nu doriți", a declarat pentru The New York Times autorul studiului, dr. Marco Ajelli, al Fundației Bruno Kessler din Trento, Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel