Coronavirus: cât de contagioase sunt persoanele asimptomatice

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Coronavirus (Covid-19) este transmis aproximativ în jumătate din cazuri de persoane asimptomatice. Aceasta este concluzia unor specialiști din domeniul sănătății.

Oficialii din domeniul sănătății avertizează că persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus (COVID-19) ar putea contribui, de asemenea, la răspândirea rapidă a bolii, în ciuda faptului că s-a crezut anterior că numai persoanele care prezentau simptome erau contagioase.

Câțiva experți au vorbit despre noi studii privind transmiterea asimptomatică a COVID-19, spunând că a devenit „absolut clar” că persoanele care nu prezintă niciun simptom sau simptome ușoare sunt responsabile de mai multe îmbolnăviri decât se credea anterior.

„Transmiterea asimptomatică și ușor simptomatică sunt factori majori în transmiterea Covid-19”, a declarat dr. William Schaffner, profesor la Școala de Medicină a Universității Vanderbilt și un consilier îndelungat la CDC. „Vor fi factorii de răspândire din comunitate.”

„La începutul focarului, am avut multe întrebări despre modul în care s-a produs transmiterea acestui virus”, a continuat el. „Și cum am continuat să aflăm cum se produce transmisia cu acest focar, este clar că multe dintre aceste afirmații timpurii nu au fost corecte. Este timpul pentru discuții directe. Este timpul să spunem publicului ceea ce știm și nu știm”, a adăugat Schaffner.

Unul dintre principalele exemple a fost focarul de cazuri în Massachusetts, unde 82 de persoane au fost confirmate cu coronavirus după ce compania de biotehnologie Biogen a organizat o întâlnire de companie. Trei angajați care au participat la întâlnire s-au testat ulterior pozitiv, deși nu au prezentat simptome la acel moment.

Un alt exemplu este cel al cazurilor confirmate de NBA de COVID-19. Săptămâna trecută, jucătorii din Utah Jazz, Rudy Gobert și Donovan Mitchell, s-au testat pozitiv pentru virus.

Mai devreme, Mitchell a apărut pe Good Morning America și a dezvăluit că este asimptomatic și a spus că ar trebui să fie un avertisment pentru alții despre menținerea distanțării sociale.

Mai bine de jumătate din cazuri, transmise de asimptomatici 

Un studiu care a fost publicat de cercetători duminică a descoperit că între 48% și 66% din cele 91 de cazuri din Singapore au fost contractate de la cineva care era pre-simptomatic. Ei au găsit rezultate similare în cele 135 de persoane cu virusul din Tianjin, China, raportând că 62% și 77% din aceste cazuri au fost cauzate de cineva care era pre-simptomatic.

Având în vedere aceste cunoștințe noi, este încurajat ca americanii să continue să urmeze protocoalele prezentate de CDC, precum și să continue practicarea distanțării sociale pentru a contribui la răspândirea virusului.

În ziua de luni după-amiază, 16 martie, au existat cel puțin 3.823 de cazuri confirmate de coronavirus și 67 de decese în SUA, potrivit unei baze de date New York Times.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel