Coronavirus, China: Beijingul acceptă experți internaționali ai OMS

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dezinfecție  Foto: news.cn/Xinhua
Dezinfecție Foto: news.cn/Xinhua

Beijingul a fost de acord ca Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să trimită experți internaționali cât mai curând posibil în China pentru a ajuta la stoparea extinderii noului coronavirus.

Guvernul de la Beijing acceptă experții internaționali oferți de OMS drept ajutor pentru înțelegerea noului coronavirus și pentru a ghida răspunsul global la epidemie, a anunțat marți OMS.

Într-un comunicat publicat după vizita de două zile a directorului general al OMS, dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, în China, unde s-a întâlnit cu președintele Republicii, Xi Jinping, precum și cu ministrul Sănătății și cel al Afacerilor Externe, Beijingul a afirmat că o mai bună înțelegere a capacității virusului de a se răspândi de la o persoană la alta este extrem de necesară pentru a putea sfătui și alte țări, notează Reuters și Agerpres.

DR Tedros Adhanom Ghebreyesus poate reuni rapid Comitetul de Urgență al OMS dacă este necesar, a afirmat Organizația în documentul citat, care nu face, însă, nicio referire la evacuările cetățenilor străini care ar fi făcut obiectul discuțiilor de la Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel