Coronavirus: Deputată iraniană, moartă în urma infecției

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
În China, unde a izbucnit epidemia, zeci de mii de pacienți sunt infectați cu coronavirus. Foto: Xinhua Video
În China, unde a izbucnit epidemia, zeci de mii de pacienți sunt infectați cu coronavirus. Foto: Xinhua Video

O deputată iraniană a murit din cauza infecției cu coronavirus. Este al doilea membru al Parlamentului care moare din această cauză.

O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului. Deputata care a murit vineri este Fatemeh Rahbar, de 55 ani, conform unor surse citate de agerpres. Nu precizează dacă aceasta este inclusă în bilanţul oficial de 124 de decese din ţară din cauza coronavirusului, publicat vineri. Ea făcea parte dintre candidaţii conservatori aleşi în februarie la Teheran în timpul unor legislative marcate de cel mai puternic absenteism din istoria ţării.

Rahbar este al doilea membru al Parlamentului care moare din cauza coronaviruslui. În total, opt politicieni sau înalţi lideri iranieni, între care Hossein Sheikholeslam, consilier al ministrului de externe, au murit din cauza bolii în Iran. Pe 2 martie, Tasnim a informat despre decesul lui Mohamed Mirmohammadi, membru al Consiliului de Discernământ, instanţă de arbitraj între instituţiile Republicii Islamice.

Ministrul adjunct al sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, şi un alt membru al parlamentului, Mahmoud Sadeghi, au anunţat şi ei că au a contractat virusul.

Vineri, Iranul a intensificat măsurile de restricţionare a liberei circulaţii luate pentru a limita răspândirea virusului. Joi, autorităţile au anunţat închiderea şcolilor şi universităţilor timp de o lună.

Iranul este una dintre ţările din afara Chinei cele mai afectate de epidemie. Începând de vineri, ţara a raportat 4.747 de infecţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel