Coronavirus, încă 67 de persoane infectate pe vasul de croazieră Diamond Princess

Adisa Codruț |
Data publicării:
vasul Diamond Princess
vasul Diamond Princess

Alte 67 de persoane aflate în Japonia pe vasul de croazieră Diamond Princess au infecție cu coronavirus, a anunțat sâmbătă ministrul japonez al Sănătății, Katsunobu Kato.

Puțin peste 3.700 de persoane, printre care și români, se aflau inițial pe vasul de croazieră Diamond Princess, la momentul în care aceasta a ajuns în largul Yokohama, în apropiere de Tokyo, însă circa 270 de pasageri au fost diagnosticați, în total, cu noul coronavirus și au fost internați. Printre cei infectați se numără și un român din Argeș, care este tratat acum în Japonia.

Alți călători, care sufereau de alte afecțiuni medicale, au fost de asemenea debarcați. Cei care se află încă la bord trebuie să continue carantina prevăzută până la data de 19 februarie.

Statele Unite au anunțat sâmbătă că intenționează să trimită un avion pentru evacuarea cetățenilor americani care se găsesc la bordul pachebotului Diamond Princess, aflat în carantină încă de la începutul lunii februarie în Japonia din cauza prezenței unor cazuri de coronavirus la bord.

Washington a indicat, într-o scrisoare adresată cetățenilor americani prezenți pe navă, că intenționează să trimită duminică un avion, adăugând că aceste persoane vor trebui să respecte apoi o carantină suplimentară de 14 zile, la sosirea în Statele Unite, pentru a evita o posibilă răspândire a coronavirusului.

Data de plecare a acestui avion în Statele Unite nu a fost specificată, însă scrisoarea, publicată pe site-ul ambasadei SUA în Japonia, precizează că acesta va ateriza la baza aeriană din Travis, în California, notează Agerpres.

„Pasagerii vor fi examinați pentru detectarea unor eventuale simptome de infecție cu coronavirus și lucrăm împreună cu partenerii noștri japonezi pentru a ne asigura că orice pasager care prezintă simptome va primi îngrijirile necesare în Japonia, în cazul în care nu poate lua avionul", se arată în mesaj. „Dacă alegeți să nu urcați la bordul acestui avion nu veți putea reveni în Statele Unite o perioadă de timp", se precizează în text.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel