Coronavirus: Mai mult de jumătate dintre cadrele medicale din Mureș care au fost infectate, declarate vindecate

Adisa Codruț |
Data publicării:

Mai mult de jumătate dintre cadrele medicale din Mureș care au fost depistate pozitiv la noul coronavirus au fost declarate vindecate.

De la începutul pandemiei de coronavirus, 108 de cadre medicale de la spitale din judeţul Mureş au fost declarate pozitiv la testul pentru noul coronavirus, 67 dintre acestea sunt vindecate şi externate, iar un brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean şi-a pierdut viaţa, notează agerpres.ro. „Dintre cele 108 cadre medicale, 38 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 23 sunt de la UPU SMURD şi 14 pe celelalte secţii), 52 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş (dintre aceştia 41 sunt de la ATI, 7 de la Secţia Boli Infecţioase I şi 4 de pe alte secţii), 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, 2 cadre medicale angajate ale unui cămin de bătrâni din jud. Mureş, un medic de familie, 2 medici din unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog, un asistent de farmacie de la o farmacie privată, un medic cu domiciliul în Târgu Mureş, dar angajat al unei unităţi medicale din alt judeţ şi un angajat al unei unităţi medicale private din judeţ", a arătat, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit DSP Mureş, cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv cu COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase, iar starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel