Coronavirus, medic: vremea caldă nu o să ne scape de Covid-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vremea e din ce în ce mai caldă
Vremea e din ce în ce mai caldă

Un medic infecționist arată ce se va întâmpla cu noul coronavirus când vremea va fi mai caldă.

Deși toată lumea spera ca virusul să nu reziste la temperatri ridicate, numărul de cazuri continuă să crească în țări unde acum, teoretic, e vară. Spre exemplu, conform bazei de date a Johns Hopkins (Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University) Australia are, astăzi, 377 de cazuri, în Africa de Sud sunt 62, iar în Argentina 65 de persoane au fost infectate.

Întrebat dacă acest noul coronavirus COVID-19 dispare în lunile aprilie-mai, când vine căldura, așa cum se vehicula până acum, medicul infecționist Adrian Marinescu a răspuns prompt:

„Ne-am fi dori să fie răspunsul "da". Dar, din păcate, sunt zone foarte calde în lume, cum e Dubai şi nu numai, unde sunt infecții. Probabil că o să fie o scădere a numărului de cazuri în iulie-august, dat să luăm în calcul că e posibil să revină. Până la urmă, tot măsurile stricte pe care le luăm ne vor ajuta să fie un număr mai mic de îmbolnăviri", a spus dr Adrian Marinescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel