Coronavirus - mii de mutații ale virusului sunt în circulație. Vaccinurile ar putea fi îmbunătățite

Adisa Codruț |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Producătorii de vaccinuri caută cum să îmbunătățească vaccinul pentru a fi pregătit pentru orice variantă. Aproximativ 4.000 sunt în circulație în întreaga lume.

Ministrul vaccinurilor din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a declarat joi că aproximativ 4.000 de variante de coronavirus sunt în circulație în întreaga lume, potrivit rapoartelor media.
Zahawi a spus că Marea Britanie menține o „bibliotecă” a mutațiilor pentru a actualiza vaccinurile în funcție de mutația aflată în circulație.
Acest lucru se întâmplă deoarece cercetătorii și oamenii de știință par a fi îngrijorat de răspunsul la vaccin a noilor variante ale COVID-19. Unele dintre variantele virulente includ B.1.1.7, găsit în Anglia; B.1.351, care a apărut în Africa de Sud; și P.1, din Brazilia.
Vorbind către Sky News, Zahawi a spus: „Toți producătorii - Pfizer / BioNTech, Moderna, Oxford / AstraZeneca și alții - analizează modul în care își pot îmbunătăți vaccinul pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru orice variantă. Acum există aproximativ 4.000 de variante în întreaga lume Covid. (...) Avem cea mai mare industrie de secvențiere a genomului - avem aproximativ 50% din industria de secvențiere a genomului din lume - și păstrăm o bibliotecă cu toate variantele, astfel încât să fim gata să putem răspunde, fie în toamnă, fie după aceea, la orice provocare pe care virusul o poate prezenta și produce următorul vaccin”, a adăugat el, potrivit thehindubusinessline.
Comentariile lui Zahawi au apărut la o lună după ce secretarul de transport Grant Shapps a susținut că există 12.000 de mutații diferite ale Covid-19.
Cu toate acestea, potrivit raportului Daily Mail, experții de top din domeniul sănătății au respins cele 4.000 de variante ale revendicării făcute de Zahawi. Aceștia au declarat că ministrul trebuie să fi confundat „variantele” cu mutațiile individuale. „Nu fiecare mutație este o variantă”, au spus ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel