Coronavirus, nouă mutație: boala poate dura până la 49 de zile

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Noul coronavirus poate suferi mutații care îl fac și mai periculos, spun cercetătorii. Un bărbat din China s-a vindecat de virusul care a suferit această mutație, abia după 49 de zile.

Noul coronavirus poate suferi mutații care îl fac chiar mai periculos. Cercetătorii chinezi au descoperit o mutație a noului coronavirus în urma căreia poate rămâne în organismul unei persoane timp de aproape două luni de zile și să dezvolte o formă de boală cronică, relatează South China Morning Post.

Această formă a coronavirusului a fost depistată la un bărbat din China, care s-a vindecat de boală abia după 49 de zile, durată mult mai mare decât indicau datele despre Covid-19 adunate de experți până în prezent, arată un raport al medicilor de la Universitatea Medicală a Armatei, din Chongqing.

Cercetătorii spun că virusul „a format o relație de simbioză cu pacientul”. Bărbatul a dezvoltat o formă ușoară a bolii -doar cu febră - deși prezenta o cantitate ridicată de virus în organism. Cu toate acestea, radiografiile arată că plămânii acestuia au fost afectați, prezentând o serie de leziuni care au dispărut la câteva zile după ce a fost internat în spital. Bărbatul a avut nevoie de o transfuzie de plasmă de la pacienți vindecați de Covid-19 penur a elimina virusul din organism, scrie stirileprotv.ro. La două zile de la aplicarea acestui tratament, pacientul a ieșit negativ la testul de coronavirus.

Este cea mai lungă durată a bolii depistată la o persoană care a reușit să supraviețuiască infecției, spun specialiștii chinezi. În medie, pacienții se vindecă după aproximativ 20 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel