Coronavirus: opt jurnaliști, în autoizolare după ce au luat contact cu o persoană infectată

Adisa Codruț / 17 Martie 2020 / 17:37
Echipament coronavirus
Echipament coronavirus

Opt jurnaliști au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv la testul pentru coronavirus.

Mai mulţi jurnalişti din Baia Mare şi Satu Mare au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv la testul pentru coronavirus.

Deși ancheta epidemiologică a arătat că bărbatul a intrat în contact doar cu o persoană, în realitate, acesta ar fi luat contact cu zeci de persoane în centrul de carantină.

„Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinaţi, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Şi nu izolaţi, ci împreună, aproape au facut şi o răscoală la centrul de carantină. Ce să înţelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de whatsapp, ea citeşte şi tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, şefa a ieşit când colega de la Mararamureş a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, şi de ce a fost nevoie să le facă presa datoria”, notează antena3.ro, citâd presa locală.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare este acum acuzată de incompetenţă şi de faptul că i-ar fi dezinformat pe jurnalişti. 

Pacientul din Satu Mare a fost pacientul cu numărul 120 diagnosticat cu Covid-19. Bărbatul a fost între timp transportat şi internat la Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.  

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy