Coronavirus: opt jurnaliști, în autoizolare după ce au luat contact cu o persoană infectată

Adisa Codruț / 17 Martie 2020 / 17:37
Echipament coronavirus
Echipament coronavirus

Opt jurnaliști au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv la testul pentru coronavirus.

Mai mulţi jurnalişti din Baia Mare şi Satu Mare au intrat în autoizolare după ce au luat interviu unui bărbat care ulterior s-a dovedit a fi pozitiv la testul pentru coronavirus.

Deși ancheta epidemiologică a arătat că bărbatul a intrat în contact doar cu o persoană, în realitate, acesta ar fi luat contact cu zeci de persoane în centrul de carantină.

„Sătmareanul nostru depistat pozitiv (declarat că a intrat în contact doar cu o persoană) a stat cu colegii caranatinaţi, vreo 45 la număr, mai bine de o zi. Şi nu izolaţi, ci împreună, aproape au facut şi o răscoală la centrul de carantină. Ce să înţelegem, când purtătoarea de cuvânt a prefectului efectiv refuză să comunice? Noi ne agităm pe un grup de whatsapp, ea citeşte şi tace. Atât. Aaa, da.. grupul de DSP, şefa a ieşit când colega de la Mararamureş a întrebat-o de ce nu au fost în stare să efectueze o ancheta epidemiologică corectă, şi de ce a fost nevoie să le facă presa datoria”, notează antena3.ro, citâd presa locală.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare este acum acuzată de incompetenţă şi de faptul că i-ar fi dezinformat pe jurnalişti. 

Pacientul din Satu Mare a fost pacientul cu numărul 120 diagnosticat cu Covid-19. Bărbatul a fost între timp transportat şi internat la Cluj, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.  

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy