Coronavirus, specialiști români: mortalitatea a scăzut sub 2%

Adisa Codruț |
Data publicării:
Imagine de la întânirea Comitetului interministerial FOTO: Ministerul Sănătății
Imagine de la întânirea Comitetului interministerial FOTO: Ministerul Sănătății

Reprezentanții Comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu coronavirus precizează joi, 30 ianuarie, că mortalitatea noului coronavirus din China a scăzut sub 2%.

Coronavirus, specialiști. La sediul Ministerului Sănătății a avut loc joi, 30 ianuarie, o nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, format din specialiști. ”S-a discutat despre stadiul situației la nivel mondial a infecțiilor cu coronavirus. Specialiștii în boli infecțioase și microbiologie au explicat că, deși numărul cazurilor de infecții cu coronavirus confirmate sunt în creștere deoarece a crescut și capacitatea de diagnosticare, mortalitatea a scăzut sub 2%. În acest context, se păstrează aceleași măsuri stabilite aeroporturi, cât și pentru unitățile medicale sanitare desemnate pentru preluarea și tratarea eventualelor cazuri. În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de acest tip”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel