Coronavirus, specialiști români: mortalitatea a scăzut sub 2%

Adisa Codruț / 30 ian 2020 / 16:56
Imagine de la întânirea Comitetului interministerial FOTO: Ministerul Sănătății
Imagine de la întânirea Comitetului interministerial FOTO: Ministerul Sănătății

Reprezentanții Comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu coronavirus precizează joi, 30 ianuarie, că mortalitatea noului coronavirus din China a scăzut sub 2%.

Coronavirus, specialiști. La sediul Ministerului Sănătății a avut loc joi, 30 ianuarie, o nouă întâlnire a Comitetului interministerial pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus, format din specialiști. ”S-a discutat despre stadiul situației la nivel mondial a infecțiilor cu coronavirus. Specialiștii în boli infecțioase și microbiologie au explicat că, deși numărul cazurilor de infecții cu coronavirus confirmate sunt în creștere deoarece a crescut și capacitatea de diagnosticare, mortalitatea a scăzut sub 2%. În acest context, se păstrează aceleași măsuri stabilite aeroporturi, cât și pentru unitățile medicale sanitare desemnate pentru preluarea și tratarea eventualelor cazuri. În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș este dotat cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor de acest tip”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

În prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy