Coronavirus: Un restaurant din Praga a anunțat că refuză clienții chinezi. Apoi și-a cerut scuze

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Afișul care interzice accesul cetățenilor chinezi. Foto: The Prague Geezer
Afișul care interzice accesul cetățenilor chinezi. Foto: The Prague Geezer
Foto: The Prague Geezer
Foto: The Prague Geezer
  • Afișul care interzice accesul cetățenilor chinezi. Foto: The Prague Geezer
  • Foto: The Prague Geezer

Un restaurant vietnamez din Praga le-a interzis accesul timp de câteva ore clienților chinezi, printr-un anunț postat în geam.

„Pentru a proteja sănătatea publică, restaurantul nostru nu va accepta o perioadă clienții chinezi. Vă mulțumim pentru înțelegere", se arată într-un afiș lipit pe ușa restaurantului, potrivit unei fotografii postate pe pagina de Facebook a The Prague Geezer.

Anunțul era tradus și în limba cehă, engleză și chineză. Un angajat al restaurantului contactat telefonic de AFP nu a dorit să explice motivele anunțului care, potrivit presei din Cehia, a rămas atârnat doar câteva ore și niciun client chinez nu a apărut în această perioadă.

Dar fotografia postată pe Facebook de The Prague Geezer a provocat o avalanșă de reacții, în principal critice la adresa restaurantului.

„Discriminare, suntem oameni, nu viruși. Puneți capăt prejudecăților", a scris pe pagina sa de Facbook Lin Cheng, un bărbat din provincia chineză Zhejiang, care locuiește în Praga. 53 de persoane din Cehia au fost testate pentru prezența coronavirusului, însă toate testele au fost negative.

Restaurantul a retras anunțul și și-a cerut scuze

După valul de comentarii negative, reprezentanții restaurantului au retras anunțul și și-au cerut scuze, notează The Prague Geezer.

„Dragi clienți,
Permiteți-ne să ne cerem scuze profund pentru afișul postat. Ne pare foarte rău pentru situație. L-am postat din cauza îngrijorărilor cu privire la epidemia periculoasă care se răspândește rapid cauzată de coronavirus. Acțiunile noastre au fost combinate cu o lipsă absolută de cunoștințe despre boală. Prin urmare, ideile conținute în acest sens au fost formulate în mod necorespunzător, provocând o regretabilă neînțelegere. Drept urmare, am înlăturat semnul după o perioadă foarte scurtă de timp, dar, din păcate, a reușit să facă mai mult rău decât bine. Garantăm că restaurantul nostru cu siguranță nu face discriminări împotriva niciunui oaspete, dimpotrivă, suntem total împotriva oricăror semne de intoleranță. Prețuim foarte mult toți clienții noștri și sperăm că ne veți oferi șansa de a rezolva lucrurile", au notat aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel