Medicii de familie, lăsați de izbeliște. Ce se va întâmpla de mâine în cabinetele lor

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie din București-Ilfov, a criticat lipsa de reglementare a activității medicilor de familie după ieșirea din starea de urgență. 

Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a postat pe pagina ei de socializare un mesaj dur la adresa autorităților, care nu au reglementat până acum situația medicilor de familie și felul în care vor urma consultațiile după ieșirea din starea de urgență.

Iată ce a scris ea:

„Starea de urgență se încheie astăzi la ora 24, la fel și toate actele medicale care au funcționat pe această perioadă, reglementate prin Hotărârea nr. 252/2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul României. În stilul abracadabrant în care sunt făcute legile, au urmat modificări în contractul-cadru, precum și în programele naționale de sănătate, pentru a susține deciziile pe perioada stării de urgență.
Pentru că nimeni nu ne informează clar ce avem de făcut de mîine pentru pacienții noștri, am căutat pe situl CNAS. Acolo am gasit o decizie de prorogare a prevederilor contractului până la 31 decembrie 2020, dar nu știm la ce se referă exact și în plus, ÎNCĂ NU A FOST PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL până în acest moment.
Iată cum scrie CNAS pe site, ca să vedeți model de comunicare către toți cei care își așteaptă pacienții de mâine!

Singurul asigurător național și principalul depozitar al banilor din sistemul de sănătate încă nu a legiferat ce se întâmplă de mâine cu pacienții!
- nu știm dacă va fi obligatorie utilizarea cardului
- nu știm dacă va mai fi posibilă teleconsultația!
- nu știm dacă se revine la validarea serviciilor la trei zile!
- nu știm dacă revenim la clasicele SANCȚIUNI ȘI CONTROALE
- nu știm dacă va trebui să retrimitem pacienții după scrisorile medicale expirate, fiindca
- nu știm dacă se redeschid ambulatoriile integrate
- nu știm dacă vom mai putea prelungi prescripțiile pentru pacienții noștri la care se aplică protocoalele minunate emise restrictiv de CNAS
- nu stim dacă expira biletele de trimitere sau deciziile pentru dispozitive
- nu stim ce sa spunem pacienților cu privire la comisiile de expertiză
- la spitele colegii noștri au exact aceleași probleme pentru ca Prevederile de mai sus sunt aplicabile pe toată perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României DECI EXPIRĂ LA NOAPTE.

NU VĂ IMAGINAȚI CE HAOS ESTE ÎN CABINETE FIINDCĂ NU ȘTIM CE SE VA ÎNTÂMPLA DE MÂINE!

Iar CNAS care s-a odihnit două luni pune pe site poza de mai jos, care încă nu a ajuns în MO și nu clarifică nimic.”, scrie ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel