Covasna: Toate unitățile de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, controlate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dezinsecție
Dezinsecție

După cazul de intoxicații deratizare Timișoara, autoritățile sanitar-veterinare din Covasna au decis să controleze toate firmele care fac detatizare, dezinsecție și dezinfecție în județ, ca să fie sigure că acestea folosesc doar substanțe autorizate.  

Toate unitățile de deratizare din județul Covasna vor fi controlate începând de săptămâna viitoare, autoritățile urmând să verifice, printre altele, respectarea condițiilor de autorizare, nivelul de instruire a personalului și condițiile de depozitare și vânzare a substanțelor, informează conducerea Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna.

„Începând din data de 25 noiembrie, inspectorii DSVSA Covasna, în colaborare cu personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Județean de Poliție, vor începe controale tematice ample la toți operatorii din domeniul prestărilor de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, precum și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea acestor activități, conform protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor", a precizat directorul executiv al DSVSA Covasna, Sikó Barabási Sándor.

Potrivit acestuia, în județ există 15 operatori economici autorizați, care își desfășoară activitatea în acest domeniu.

„Principalele aspecte verificate vor fi respectarea condițiilor de autorizare, nivelul atestat de instruire a personalului, condițiile de depozitare și punere pe piață a substanțelor biocide, trasabilitatea produselor, respectarea protocoalelor de lucru, de siguranță și de eficacitate", a menționat acesta, conform  Agerpres.

Verificările au loc la scurt timp după incidentul de la Timișoara, unde au murit trei persoane, iar alte zeci au ajuns în spital în urma unei dezinsecții cu produse chimice toxice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel