COVID-19: Dezinfectanții, risc de intoxicație, dacă nu sunt folosiți corect

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Curățenie
Curățenie

Pe măsură ce obsesia americanilor de a-și dezinfecta casele împotriva coronavirusului crește, la fel și numărul de cazuri de intoxicații care ajung la camera de gardă, constată un nou raport guvernamental.

„Expunerile la produsele de curățare și dezinfectanți raportate la NPDS [sistemul național de date despre intoxicații] au crescut substanțial la începutul lunii martie 2020", a remarcat o echipă condusă de Dr. Arthur Chang, cercetător la Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA.

Potrivit Webmd, a existat o creștere mai mare de 20% al numărului de astfel de intoxicații raportate la NPDS, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a constatat raportul.

În timp ce produsele de curățare și dezinfectanți pot fi toxici pentru germeni, acestea se pot dovedi toxice și pentru oameni atunci când sunt amestecate sau utilizate în mod necorespunzător, au menționat specialiștii.

"În timp ce curățarea locuintei si a mainilor este importantă în reducerea riscului de COVID-19, este de asemenea important sa luati precautiile adecvate pentru a reduce o expunere toxica", a spus medicul de urgenta Dr. Robert Glatter , din Lenox Hill Hospital din New York.

Înălbitorul, pericol mortal

Înălbitorul este una dintre cele mai frecvente substanțe chimice folosite greșit, a descoperit echipa CDC, cu utilizarea necorespunzătoare a contabilității de înălbitor "pentru cel mai mare procent din creșterea" intoxicațiilor gospodărești de la pandemia COVID-19.

Într-un caz, „o femeie a auzit la știri că trebuie să curețe toate alimentele achiziționate recent înainte de a le consuma", a spus grupul lui Chang. Aceasta „a umplut o chiuvetă cu un amestec de 10% soluție de înălbitor, oțet și apă fierbinte și a îmbibat produsele", au spus cercetătorii

Rezultatul: mirosul degajat de dezinfectanți i-au umplut bucătăria, femeia a început să aibă dificultăți de respirație și a trebuit să sune la urgențe. A fost dusă la spital, unde a fost tratată cu oxigen și bronhodilatatoare și a fost externată

"Combinația de înălbitor cu oțet produce gaz toxic de clor", a notat Glatter. "Lipsa unei ventilații adecvate vă poate pune în pericol viața"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel