COVID-19, Iohannis: va fi nevoie de prelungirea stării de urgență

Adisa Codruț / 06 apr 2020 / 14:38
Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele statului, Klaus Iohannis, a declarat că e nevoie de prelungirea stării de urgență, iar săptămâna viitoare va fi emis un nou decret.

COVID-19, stare de urgență. Șeful statului, Klaus Iohannis a declarat, într-o scurtă intervenție, luni, 6 aprilie, că starea de urgență va fi prelungită:

”Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control”.

Acesta a mai precizat că România va trimite o echipă de medici în Italia. ”Am avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea față alții și pot să vă spun că am decis împreună ca România să trimită o echipă de medici și asistenți medicali în Italia. Ei vor merge în zona Milano. Va pleca cel târziu mâine o echipă formată din 11 medici și 6 asistenți medicali”, a afirmat șeful statului.

În cursul acestei săptămâni se vor primi 2 milioane și jumătate de măști pentru medici, aproximativ 5 milioane de măști de protecție pentru forțele de ordine, jandarmi, polițiști, aproximativ 8 milioane de măști care vor ajunge la populație. ”Vor veni și aproximativ 500.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical. Sunt lucruri care se mișcă”, a declarat președintele. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy