Covid-19: Oamenii de știință prezic sfârșitul pandemiei

Pandemie
Pandemie

Odată cu apariția vaccinurilor, oamenii de știință speră să se rezolve cea mai mare parte a crizei de sănătate. Luke O'Neill, imunolog irlandez, profesor de biochimie la Școala de biochimie și imunologie de la Trinity College Dublin, dezvăluie când ar putea fi sfârșitul pandemiei de Covid-19.

Într-un videoclip difuzat pe 17 februarie de canalul YouTube al Newstalk, un post de radio irlandez, profesorul O'Neill analizează diferite scenarii. Comentariile sale, transmise de cotidianul mexican Milenio, se referă la călătorii, reluarea activităților socio-culturale și condițiile de vaccinare necesare pentru a realiza acest lucru.

Apariția de noi variante ridică mai multe întrebări în cadrul comunității științifice. Cu toate acestea, în timp ce Luke O'Neill admite că poate fi devreme să facem presupuneri cu privire la acest lucru, el crede că vaccinarea aduce o rază de speranță.

Odată ce vaccinarea devine globală, profesorul O'Neill consideră că țările vor trebui să limiteze acceptarea călătorilor din străinătate.

„Acesta este prețul care trebuie plătit, pentru a avea libertate.”, explică profesorul.

Luke O'Neill dezvăluie că una dintre propunerile care trebuie luate în considerare este aceea de a oferi surplusul de vaccinuri celor care au nevoie de ele, în special țărilor în curs de dezvoltare. Dacă toate aceste condiții sunt îndeplinite, „într-o perioadă cuprinsă între 6 și 9 luni, am putea începe să revenim la normal”, a spus profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel