COVID-19: opt cadre medicale testate pozitiv, în Maramureș

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Opt cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației sunt infectate cu COVID-19. După ce au fost depistate primele trei persoane infectate, tot personalul a fost testat și au mai fost descoperite cinci cazuri.

Opt cadre medicale de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației sunt infectate cu noul coronavirus. Toți angajații au fost testați după ce au fost depistate pozitiv primele trei cadre medicale din unitatea spitalicească.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Dan Bucă. Direcția de Sănătate Publică Maramureș desfășoară o anchetă epidemiologică. „Spitalul Municipal Sighetu Marmației a inițiat, după confirmarea a  trei cadre medicale infectate cu noul Coronavirus, testarea tuturor angajaților din cadrul unui laborator acreditat în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a verificat unitatea medicală și a constatat că spitalul dispune de biocide si echipamente de protecție. De asemenea, unitatea medicală a procedat la efectuarea triajului epidemiologic”, a precizat el.

După recoltarea probelor și finalizarea analizelor au fost confirmate alte cinci cadre medicale infectate cu COVID-19. „Acestea au fost internate într-o secție de boli infecțioase a unei unități medicale. S-a procedat în spital la efectuarea curățeniei și dezinfecției, luarea de măsuri specifice pentru protecția personalului și pacienților în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul Coronavirus. Contacții direcți au fost izolați la domiciliu în conformitate cu procedurile și prevederile legislației în vigoare. Conducerea spitalului a dispus angajaților, a căror prezență nu este necesară în unitatea medicală, rămânerea acasă, prin acordarea de zile libere. Direcția de Sănătate Publică Maramureș desfășoară ancheta epidemiologică”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

În acest moment se află în izolare la domiciliu 2.983 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină instituționalizată 53 de persoane. Au fost confirmate 125 cazuri de infecție cu noul coronavirus, 15 persoane sunt internate și se află sub tratament medical, 104 persoane au fost vindecate și externate, iar 6 persoane au decedat.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel