COVID-19. Ștefania Popp, Junior Achievement: Copiii trebuie să învețe mai mult despre vaccinare, despre imunitate

Florina Pop / 07 apr 2020 / 12:51
EXCLUSIV
Ștefania Popp  FOTO: arhivă personală
Ștefania Popp FOTO: arhivă personală

Nevoia de educație pentru sănătate a fost subliniată de Ștefania Popp, director Junior Achievement România, în cadrul dezbaterii „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile".

Invitată la dezbaterea online „Vaccinarea: ignorată în România, soluție pentru a lupta cu epidemiile prevenibile", organizată de trustul DC Media Group, Ștefania Popp, director Junior Achievement România, o organizație non-guvernamentală, a subliniat necesitatea tinerilor de a avea o educație pentru sănătate, de a înțelege rostul izolării și a modului în care bolile se transmit. În acest sens, a subliniat aceasta, un mijloc ca informațiile să ajungă la tineri este social media.

”Cred că cel mai puternic virus social, ca să-l numesc așa, este transmiterea foarte rapidă a informațiilor neverificate sau care nu au o sursă verificată. Ele se transmit foarte ușor prin intermediul Messenger sau WhatsApp. Tinerii și părinții au acces foarte rapid la aceste informații, de cele mai multe ori le preiau și le transmit mai departe, inclusiv pe Facebook, fără să verifice sursa”, consideră Ștefania Popp.

Legat de nevoia de educație pentru sănătate a acestora, directorul Junior Achievement România a declarat:

”Copiii trebuie să învețe mai mult despre vaccinare, despre ce înseamnă imunitatea naturală, imunitatea artificială. Sunt lucruri care au o importanță mare, pentru că s-a văzut în pandemie ce rău e atunci când această situație ne-a găsit relativ nepregătiți afectiv, emoțional, dar și din punct de vedere al cunoștințelor. Copiii trebuie să înțeleagă de ce este necesară această izolare și de ce este important în această perioadă să stea deoparte de persoanele mai în vârstă. (...) Încă nu avem foarte multe date și informații științifice consolidate despre modul în care se transmite această boală de la tineri la persoanele mai în vârstă, dar cred că măsurile de prevenție trebuie luate indiferent de datele pe care le deținem acum", a declarat Ștefania Popp.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy