COVID-19: Ungaria închide frontierele pentru cetățenii străini de la 1 septembrie! UPDATE

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Mașini la graniță     Sursa foto: MTI
Mașini la graniță Sursa foto: MTI

UPDATE: Pentru a limita răspândirea COVID-19, Ungaria închide frontierele pentru cetățenii străini de la 1 septembrie, pentru „cel puțin o lună!”

Ungaria va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creșterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în țară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunțat vineri șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, conform Agerpres. 

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în țară doar în cazuri justificate. Excepție de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar și călătoriile de afaceri sau umanitare.

În ceea ce privește cetățenii ungari care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieși din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Șeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puțin o lună. 

Guvernul ia în considerare mai multe reguli privind modul în care fanii vor putea participa la meciul din Supercupa Europei dintre Bayern Munchen și Sevilla de pe 24 septembrie, de la Budapesta, a adăugat Gulyas.

„Numărul de infecții a crescut... și cele mai multe dintre acestea își au originea în străinătate”, a spus șeful de cabinet al lui Orban în cadrul unei conferințe de presă.

„Ungurii care intră în țară trebuie să-și plătească ei testele, nu vor fi suportate de stat. Clasificarea epidemiologică a țărilor a fost abolită - Ungaria este verde, toate celelalte țări sunt acum pe roșu”, a explicat el, făcând trimitere la sistemul de culori utilizat anterior.

El a precizat că sunt necesare restricții pentru a permite reluarea școlii săptămâna viitoare, pentru a proteja oamenii și economia.

Ungaria a înregistrat vineri 132 de cazuri noi, cel mai ridicat bilanț zilnic de la momentul de vârf al pandemiei. Ungaria a avut în total 5.511 cazuri de coronavirus, din care 614 decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel