COVID-19: vaccinurile din copilărie ar putea fi eficiente și împotriva infecției cu noul coronavirus

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Vaccinurile non-COVID ar putea oferi o anumită protecție împotriva COVID-19. arată ultimele studii în domeniu.

Unele cercetări arată că vaccinurile pentru orice, de la gripă până la rujeolă, oferă o protecție parțială împotriva COVID-19, potrivit noilor cercetări ale Clinicii Mayo.
Persoanele care au primit vaccinul contra pneumoniei PCV13 în ultimul an au arătat o scădere cu 28% a riscului de COVID-19, comparativ cu cei care nu au făcut-o, și o scădere cu 43% dacă au primit vaccinul polio înainte de a călători în locații cu risc, a arătat studiul.

Ironia altor vaccinuri care încetinește răspândirea COVID-19 este că acestea sunt utilizate la rate mai mici în acest an. Teama de infecție i-a determinat pe oameni să anuleze controalele și vaccinările periodice.
Un sondaj realizat de Minnesota Chapter of the American Academy of Pediatrics a estimat o scădere de 30% până la 40% a imunizărilor din copilărie până acum în timpul pandemiei COVID-19.
Oficialii americani din domeniul sănătății planifică campanii de creștere a vaccinurilor pediatrice, precum și a vaccinurilor antigripale, din cauza îngrijorărilor că o creștere a cazurilor de gripă, combinată cu COVID-19 ar putea depăși spitalele în această iarnă.
Cercetătorii Mayo au făcut echipă cu o companie de analiză a datelor din Massachusetts, numită nference, și au revizuit înregistrările de la 137.000 de persoane din zona Rochester pentru a compara rezultatele COVID-19 cu vaccinarea.

Vaccinuri disponibile

O constatare surprinzător de bună este faptul că fiecare grup de vârstă a avut un vaccin care le-a fost recomandat și a beneficiat de protecție, a spus Venky Soundararajan, un fondator al nference, care s-a asociat cu Mayo în ceea ce privește urmărirea la nivel de județ a COVID- 19.
"Se pare că există cel puțin un vaccin non-COVID aprobat de FDA, disponibil imediat, care ar putea avea un efect protector în atenuarea infecției SARS-CoV-2 în fiecare dintre aceste cohorte de vârstă", a spus el.
Vaccinul MMR este administrat, în general, în două doze copiilor înainte de școală. Cercetătorii au descoperit o rată de pozitivitate COVID-19 de 3,1% în rândul a 53 de persoane care au primit acel vaccin în ultimul an și o rată de 5,5% în rândul celor 94 de persoane care nu au avut. Aceasta a fost o diferență de 44%.
Rata COVID-19 a fost de 1,57% în rândul a 190 de persoane în vârstă care au primit vaccinul împotriva gripei geriatrice într-un an, comparativ cu 2,1% dintre 257 care nu au făcut-o – protecția fiind cu 26% mai mare.
Cercetarea a arătat cea mai mare protecție pentru persoanele care au primit vaccinuri în ultimul an, dar o anumită protecție au arătat și dacă le-au primit în ultimii cinci ani.
Nu este clar de ce unele vaccinuri funcționează chiar dacă nu vizează virusul SARS-CoV-2, dar probabil are legătură cu conceptul de „imunitate instruită”, a spus Badley. Vaccinurile ar putea determina sistemul imunitar să devină mai reactiv și mai eficient.
Cu toate acestea, studiul a dovedit doar o relație între vaccinare și rate mai mici de COVID-19, nu dovedește raportul de cauză și efect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel