Cristina Bălan, replică dură pentru George Buhnici: Fetelor, cu 70 - 100+ kg, dacă aveți și vergeturi și celulită, vă rog eu frumos: la plaja cu voi!

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Cristina Balan - Foto: Facebook Cristina Balan / Facebook George Buhnici
Cristina Balan - Foto: Facebook Cristina Balan / Facebook George Buhnici

Cristina Bălan și Ada Galeș au transmis mesaje ferme pentru femei, în urma declarațiilor făcute de George Buhnici.

Cristina Bălan, solista trupei Impact, și câștigătoare Vocea României, a reacționat în urma declarațiilor făcute de George Buhnici și a povestit prin ce a trecut după nașterea gemenilor.

Multe alte femei revoltate și-au scris poveștile pe rețelele de socializare, ca un manifest în urma jignirilor și prejudecăților lansate de George Buhnici. 

"Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici, la mare.

Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat ceva. Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.  Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală", a declarat George Buhnici, în emisiunea XNS de la Antena Stars, care a completat că "Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?".

Mai multe despre declarațiile lui George Buhnici - VEZI AICI

"Fetelor, cu 70/80/100+ kg, dacă aveți și vergeturi și celulită, vă rog eu frumos: la plaja cu voi! Capul sus, zâmbetul pe chip și trupul în slip"

 

"Aveam peste 90 kg și o depresie cât Titanicul, după nașterea traumatizantă a gemenilor mei. Aveam și celulită și vergeturi.

Și nu prea mai ieșeam din casă. Cum să mai ies, să mă vadă și să mă judece lumea, care habar n-avea prin ce trecusem și vedea doar o “balenă”, o obeză, o “nesimțită care bagă 5 șaorme deodată”?!

Doar când eram nevoită s-o fac, atunci scoteam nasul în lume. Și atunci, cu capul în jos. Pentru că știu, știu atât de bine cum gândesc oamenii, care nu se gândesc la ce este dincolo de suprafață. Nu știu rănile omului pe care-l judecă la prima vedere.

Și eram atât de vulnerabilă, încât mă afecta orice privire mai lungă sau plină de dispreț. Aveam aproape 100 kg, știam că arăt rău, că sunt ceea ce se numește o grasă. 

Nici prin cap nu mi-ar fi trecut să merg la plajă, să-mi arat trupul. Nu pentru că nu tânjeam și eu… ci pentru că există atâția oameni care se uită cu scârbă, care se strâmbă și, eventual, fac comentarii, miștouri, încât am preferat să mă izolez până reușesc să slăbesc (ceea ce am și făcut, după doi ani).

Dar de vergeturi nu am scăpat, ele sunt semnele unei sarcini dificile, cu doi copii. Ele sunt rămășițele unei pieli întinse prea mult, în timpul unei depresii post-natale și post soc traumatic. Ele sunt vestigiile unor răni emoționale foarte adânci, pe care cu greu le-am gestionat. Sunt amintirile unor vremuri foarte, foarte, foarte grele…

Ar trebui să-mi fie rușine? Ar trebui să nu mă mai duc la plajă? Să merg la clinici extrem de scumpe și să dau banii pe intervenții de tot felul? Ca să mulțumesc… pe cine?

Pe niste superficiali, care se uita după ț… și b..? Haideți, “domnilor”, doar nu credeți că ne pasa de aceste lucruri, nouă, celor cu vergeturi! Avem în suflete alte marcaje, mult mai grave și mai urâte decât niste dungi pe piele.

Foarte posibil ca acele declarații buhnicio-mârlănești să fie făcute fix pentru a stârni reacții, pentru a atrage atenția, însă subiectul este la fel de important, indiferent de motivație: femeile trebuie să satisfacă ochii masculilor, trupurile lor trebuie să fie perfecte, altfel degeaba au creier sau talent sau calități nenumărate.

Dacă au vergeturi sau celulita, Doamne feri, să nu îndrăznească să-și arate pielea.

Să-și puna burka sau să stea la ele acasă și să servească vreun boss. Fetelor, cu 70/80/100+ kg, daca aveți și vergeturi și celulita, vă rog eu frumos: la plaja cu voi! Capul sus, zâmbetul pe chip și trupul în slip.

PS. Aaa, uitasem: soțul meu mă iubea și mai pătimaș, așa, grasă și cu vergeturi. Abia el se poate numi Bărbat", a scris Cristina Bălan pe pagina sa de Facebook.

Ana Măiță, replică pentru George Buhnici: În viziunea lui, cel mai mare compliment pe care i-l poți face unei femei este să-i spui că arată ca o minoră

Actrița Ada Galeș, mesaj pentru femei: Avem mari probleme de la lipsa de încredere, inechitatea, hărțuirea, violența împotriva femeilor (fizica sau psihică), umilința, etc. Sunt normale furia și anxietatea pe care le simtiți

 

"Orice corp e corp de plajă.

Corpul unei femei nu e obiectul unui comentariu făcut de vreun bărbat (sau femeie).

Nu slăbești dacă ești sau te umilești. Celulita și vergeturi are toată lumea. Obezitatea nu se rezolvă prin shaming (poate se mănâncă mai mult pe fond de stres). Obezitatea nu înseamnă celulită, vergeturi sau kg în plus.

Corpul lucrat la sala e un standard al societății contemporane, nu un etalon de sănătate sau frumusețe. Social media face rău la cap, aveți grijă. Puneți la îndoială.

Femeile sunt ce vor ele să fie, cum vor ele să fie. Femeile sunt independente de standardele impuse de bărbați sau de alte femei. Femeile au nevoie de altfel de complimente decât despre felul în care arată.

Avem mari probleme de la lipsa de încredere, inechitatea, hărțuirea, violența împotriva femeilor (fizica sau psihică), umilința, etc.

Beți apă, aveti grijă de voi.

Am parcurs un drum lung până aici și mai avem.

Îmi pare rău dacă sunteți dezamagite. Sunt normale furia și anxietatea pe care le simtiți. Vă îmbrățișez și cu celulită și cu vergeturi", a scris și actrița Ada Galeș, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel