Cum afli că ai avut COVID-19 și nu ai știut. Efecte pe termen lung, mare atenție!

Este posibil să te fi infectat cu coronavirus fără să știi, pentru că în lipsa testelor specifice, simptomatologia poate fi ușor confundată cu semnele specifice gripei sau ale răcelii. 

Pe de altă parte, unii oameni, deși sunt infectați, nu au niciodată simptome, explică specialiștii. 

Sharon Peters, fondatorul unei clinici medicale din New York, este de părere că, dacă ai experimentat unul dintre simptomele următoare, ai fi putut avea deja COVID-19. 

Primul simptom ar fi dificultăți de respirație. Mulți oameni infectați cu coronavirus au aceste probleme de respirație ca simptom inițial. Este vorba de acea senzație că nu poți inspira sau expira cu lejeritate, ca de obicei, explică medicii.

Apoi este vorba de pierderea anumitor simțuri. Știm deja că a rămâne fără miros și gust sunt cele mai comune simptome pe care aproape toți pacienții le raportează atunci când au coronavirus. Cu toate acestea, ele pot persista și câteva luni după. Mai mult, sunt oameni care se plâng că au o poftă scăzută de mâncare, fără să înțeleagă de ce se întâmplă lucrul acesta.

Și nu în ultimul rând, vorbim de senzația de oboseală extremă. Epuizarea este un semn că organismul luptă cu o infecție. Oboseala extremă este un indicator că prezinți simptome târzii ale COVID-19. 

"În momentul în care te simți obosit după opt ore de somn, este aproape clar că ai o problemă de sănătate.", subliniază Sharon Peters. 

La cele enumerate mai sus se adaugă tusea, durerile articulare, durerile în piept, dificultățile de gândire și de concentrare, depresia, durerile de cap, febra sau palpitațiile cardiace

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel