Cum arată pastila anti-COVID, bazată pe ARN mesager, care înlocuiește vaccinul. Ideea revoluționară care va trata și CANCERUL sau ULCERUL

Giorgiana Croitoru |
Data publicării:
Foto: Pexels @cottonbro
Foto: Pexels @cottonbro
Captură Foto Observator News
Captură Foto Observator News
Captura foto Observator News
Captura foto Observator News
Captura foto Observator News
Captura foto Observator News
  • Foto: Pexels @cottonbro
  • Captură Foto Observator News
  • Captura foto Observator News
  • Captura foto Observator News

Cum arată pastila-vaccin anti-COVID creată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts.

Vaccinul împotriva COVID-19 s-ar putea transforma într-o simplă pastilă, după ce o echipă din Statele Unite a creat pilula care poate furniza până la 150 de micrograme de ARN mesager. 

Pastila este dezvoltată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts și ar fi soluția perfectă atât pentru cei care se tem de ace sau seringi, adică peste 22% din populaţia lumii, cât și pentru tratarea virusului care ne-a controlat viața timp de doi ani.

Cum acționează pastila și cum ales cercetătorii forma capsulei

 

Doi ani le-a luat și cercetătorilor americani să descopere această soluție și au transformat proiectul pus pe hârtie într-o pastilă cu 150 de micrograme de ARN mesager, o doză mai generoasă faţă de cea folosită în vaccinuri.

Inspiraţi de broaştele ţestoase, cercetătorii au ales forma capsulei astfel încât, odată digerată, aceasta să se orienteze corect şi să elibereze doza de ARN mesager în mucoasa stomacului, fără să afecteze sistemul digestiv. 

Ameya Kirtane, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts a spus că: "oamenii care preferă pastilele, nu injecţiile, probabil vor dori să folosească această pastilă, în loc să se injecteze".

Pastila revoluționară nu are nici gust şi nici miros și poate astfel să fie înghiţită uşor.

Ca în cazul oricăror medicamente, primele analize au început pe şoareci, care au primit proteina fără a fi folosită capsula de livrare. Apoi, au continuat testele cu adevărata pastilă. 

"Aceste pastile au fost testate pe porci, iar ce am făcut a fost să luăm această nanoparticulă, să o punem în pastilă, să o administrăm în stomacul porcilor", a mai spus Ameya Kirtane, cercetător la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, pentru Observator News.

Acest tip de pastile va trata cancerul sau ulcerul

 

"Acest tip de pastile ar putea fi folosite în paralel, odată cu vaccinurile pe care le avem, şi pot fi folosite în tratarea anumitor boli", a mai spus Ameya Kirtane.

Potrivit spuselor ei, asta înseamnă că, în câţiva ani, oamenii care suferă de boli precum cancerul sau ulcerul, pot înlocui injecţiile cu o simplă pastilă pe bază de ARN, ADN, insulină sau alte proteine salvatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel