Cum combați răul de mișcare

Angela Sabău |
Data publicării:
Amețeala la ridicarea bruscă indică o afecțiune
Amețeala la ridicarea bruscă indică o afecțiune

Răul de mișcare afectează foarte multe persoane și creează disconfort. Iată câteva forme de a o preveni sau trata.

Foarte multe persoane suferă de ceea ce se cheamă rău de mișcare. „Boala de mișcare este senzația de dezechilibru care apare atunci când există o perturbare a urechii interne”, spune Vikash Modi, medic de familie din Piemont. „Cu toții avem otolite în urechea noastră internă, ceea ce ne ajută să ne stabilim echilibrul. Dacă unul dintre acești otoliți cade din loc din cauza mișcării sau dacă aveți o cantitate crescută de presiune în urechi sau sinusuri, acesta poate strica acel echilibru, provocând rău de mișcare. ”

Boala de mișcare are, de asemenea, mult de-a face cu vederea.

„Există o legătură între imaginea vizuală și urechea internă”, explică dr. Modi. „Gândiți-vă cum vă simțiți când vă pierdeți echilibrul sau când sunteți într-un carusel. Acest tip de tulburare vizuală împreună cu tulburarea fizică este ceea ce creează un episod de amețeală.”

Simptomele răului de mișcare includ:

O senzație de amețeală, că se învârte camera

Transpirații reci

Probleme de echilibru

Dureri de cap și oboseală

Creșterea producției de salivă

Acest lucru poate declanșa probleme secundare, cum ar fi greață, vărsături sau sunete în urechi.

Cum tratezi răul de mișcare

Dacă aveți o formă ușoară a răului de mișcare, fixați-vă într-un punct din orizont pentru a vă ajuta să vă controlați echilibrul și boala de mișcare.

De asemenea, puteți solicita medicamente de la medicul dumneavoastră.

„Cel pe care l-am prescris mult vara trecută a fost Meclizina, care este un antihistaminic folosit pentru a trata greața, vărsăturile și amețelile”, spune dr. Modi. „Unii oameni preferă să folosească plasturi Scopolamine, care se poartă în spatele urechii. Acest medicament vă poate ajuta chimic să vă restabiliți echilibrul sau cel puțin să vă reduceți sensibilitatea la dezechilibru.”

Dacă răul de mișcare se prelungește, consultați un medic de urgență sau un medic primar care poate trata probleme secundare, cum ar fi greața sau vărsăturile.

Cum puteți preveni răul de mișcare

Nu trebuie să renunțați la plimbarea cu barca sau la călătoria cu mașina. Dacă sunteți predispus să aveți rău de mișcare, luați în considerare următoarele sfaturi:

Mențineți-vă hidratat.

Tratați orice fel de iritație a sinusurilor înainte de a călători sau în timp ce călătoriți. Creșterea inflamației sinusale vă poate face predispus la boli de mișcare.

Vărsăturile pot agrava boala de mișcare. Asigurați-vă că tratați simptomele secundare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel