Cum ne îngrijim tenul toamna. Dr. Diveică: „Apa termală deshidratează dacă nu e îndepărtată”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Medicul Daniela Diveică, chirurg estetician, spune ce tratamente putem face toamna și dacă pot apela și bărbații la astfel de îngrijiri suplimentare. Iată cum ne curățăm corect pielea:

„În primul rând trebuie să avem grijă să avem tenul curat, pentru că pe o piele curată și sănătoasă, orice produs de îngrijire vom aplica, se va vedea efectul mult mai potențat. O curățare în cadrul cabinetului, după care o revitaminizare pentru că tenul a fost expus la soare”, a explicat dr. Daniela Diveică.

Cum se curăță corect tenul

„În cadrul cabinetelor de specialitate, tratamentele sunt create în așa fel încât să asigure atât curățarea, cât și hidratarea, iar acasă trebuie să întreținem efectul pe care l-am obținut și să nu ne culcăm cu machiaj pe față.

Și nu în ultimul rând să nu uităm de hidratarea tenului. A început sezonul rece, deci este indicat să refolosim acizii, substanțele active, precum vitamina c, retinolul. 

Putem aplica retinolul și vitamina C și atunci când este soare, însă trebuie să fim consecvenți cu aplicarea factorului de protecție pentru că aceste substanțe sunt fotosensibilizante. În timpul iernii, petele se mai atenuează, ele nu dispar. Vara sunt mai evidente pentru că vara ne bronzăm”, a explicat medicul, vineri, la Antena 3

Rutina zilnică

„În primul rând, ne spălăm pe fața, apoi aplicăm o loțiune tonică și care echilibreză PH-ul pielii, după care putem aplica acizii, apoi o cremă cu rol hidratant și apoi obligatoriu factorul de protecție, iar apoi ne putem face rutina de make-up.

Seara, ne demachiem cu apă micelară, spălăm fața cu apă și cu un gel spumant, iar apoi aplicăm retinolul”, a precizat chirurgul estetician Daniela Diveică.

Apa termală, când e bună și când nu

„O putem combina în rutina noastră zilnică. Apa termală va curăța și hidrata suplimentar tenul, iar ea trebuie clătită și înlăturată. Va deshidrata tenul, dacă nu este îndepărtată. 

Când discutăm de varianta minim invazivă a tratamentului pentru ten, discutăm de mezoterapia injectabilă care este mai eficientă. Ca reacții adverse, pot apărea mici echimoze care trec în două-trei zile. 

Și bărbați au aceleași probleme la nivelul tenului și chiar și ei apelează la tratamente specifice. Acum, iarna, ar trebui să aplicăm creme emoliente și pe suprafața corpului, nu doar pe ten”, a mai spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel